Organisationen ‘Læs for Livet’, der bl.a. har støttet anbragte børn og unge i Frederiksberg, er nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018.

Foto: Børnehjælpsdagen

Børnehjælpsdagens Lillebror Pris hylder hvert år en forening, et projekt, initiativ mv., der har ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark.

‘Læs for Livet’, der har inspireret anbragte børn og unge i Frederiksberg til mere læsning i hverdagen, er blandt de tre nominerede kandidater til prisen – og de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2012 har ‘Læs for Livet’ på landsplan uddelt 150 fysiske biblioteker (i alt cirka 115.000 bøger) til institutioner, bosteder og lign., hvor anbragte børn og unge opholder sig. I Frederiksberg kommune har institutionen ‘Bülowsvej – for børn og familier’ samt døgninstitutionen Allégården modtaget hver deres bibliotek fra organisationen.

Børnehjælpsdagens Priskomité har udpeget de tre nominerede på baggrund af 66 indstillinger fra offentligheden. Udover Læs For Livet er også læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ samt foreningen BROEN Danmark nomineret.

‘Lær for Livet’, der samarbejder med Frederiksberg kommune, er blandt de tre kandidater, som er nomineret til prisen – og de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2013 har ‘Lær for Livet’ styrket anbragte børns læring og livsduelighed gennem et 6-årigt program, der er baseret på et tæt samarbejde med 41 kommuner over hele landet – herunder Frederiksberg kommune. I perioden 2014-17 har 14 af kommunens anbragte børn således fået glæde af indsatsen, der samlet set skal øge målgruppens forudsætninger for at gennemføre en ungdomsuddannelse.

Priskomitéen udpeger ligeledes den endelige prismodtager, der bliver hædret ved en smuk ceremoni, den 22. marts 2018 på Københavns Rådhus.