Fra lørdag den 22. august skal du bruge mundbind eller visir på alle togrejser i hele landet. Det nye krav fra regeringen gælder også på alle stationer og perroner. Det oplyser DBS i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Godt vide om brugen af mundbind:
Det nye krav betyder, at du skal bruge mundbind eller visir, når du rejser med alle typer kollektiv transport. Det vil sige både din rejse i tog, metro, letbane og bus.
Visse kunder, må gerne undlade at bruge et mundbind. Det gælder børn under 12 år og personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Vi skal fortsat være tålmodige og vise hensyn på vej ind og ud ad toget.

Du kan købe mundbind, der opfylder Sundhedsstyrelsens anbefalinger, i DSB’s 7-Eleven butikker (CE-mærket og Type II godkendt). DSB tilpasser løbende tiltag ift. myndighedernes anbefalinger til kollektiv trafik. Læs mere her.

Lad os blive ved med at passe på hinanden i toget
Kravet om mundbind på togrejsen er nyt for os alle, men det erstatter ikke de tiltag, de  i DSB har indført og som de fortsætter med.

  • De har stadig krav om pladsbillet til InterCity- og InterCityLyn-tog, så du er sikker på, at toget ikke kører med flere passagerer, end der er siddepladser til.
  • De gør stadig ekstra rent på stationer og i tog på flader, som du kan komme i berøring med.
  • de sætter løbende anvisninger op på perroner og i toget, som guider dig på rejsen.

Rigtig god rejse og lad os passe på hinanden.