Alle er velkomne til indvielse af det nye gavlmaleri ”Børsherren” af Storm P. på Platanvej på Frederiksberg fredag den 8. november klokken 14.30.

En af portene til Frederiksberg – krydset Vesterbrogade/Platanvej – har fået et nyt vartegn i form af et gavlmaleri med motiv af bysbarnet og kunstneren Storm P. Motivet har titlen ”Børsherren” og viser en fornem herre, der i sin iver efter af følge aktiekurserne spadserer gennem parken med næsen i en avis og uden blik for den omgivende natur.

Fredag den 8. november klokken 14.30 fejres det nye gavlmaleri med en festlig indvielse. Der vil blive serveret en let forfriskning og alle er velkomne. Borgmester Simon Aggesen (C) glæder sig: ”Det nye gavlmaleri har en prominent placering i byen, og jeg synes, valget af kunstner og motiv er helt rigtigt. Jeg glæder mig meget til at se det færdige gavlmaleri”, siger han.

Det er Kultur- og Fritidsudvalget, der godkender nye gavlmalerier, og udvalgsformand Nikolaj Bøgh ser frem til at forestå indvielsen af det nye maleri: ”På Frederiksberg har vi tradition for gavlmalerier af høj kvalitet, som giver borgere og gæster mulighed for spændende kunstoplevelser i byrummet. Gavlen på Platanvej er en af i alt tre nye gavle med Storm P. motiver, som er på vej på Frederiksberg. Storm P. er jo en slags huskunstner for byen, og jeg er glad for, at vi kan hylde ham på denne måde. Storm P og hans univers er en vigtig del af Frederiksbergs identitet og kulturhistorie, og det er derfor meget velvalgt at placere et af hans billeder her ved indgangen til Frederiksberg”, siger Nikolaj Bøgh (C).

Storm P. udførte oprindeligt ”Børsherren” som et ud af 20 monumentale oliemalerier til udsmykningen af Esbjerg Centralbiblioteks børnebibliotek i 1930-1932. På Platanvej er værket opført på og finansieret af Andelsboligforeningen Vesterbrogade 162 / Platanvej 32 med støtte fra Frederiksberg Kommunes pulje til gavlmalerier.

Følg med på dagens begivenhed her.