Selvom “Napa Cab” nok er den mest velkendte vintype fra USA, så skal det nu ikke afholde dig fra at stikke vinnæsen i andre retninger. Det kunne eksempelvis være i retning af det nordvestlige USA, mod staten Washington, nord for Oregon.

Indtil 1970 var der kun få vingårde i staten og de primære druesorter var amerikanske. Men nu er staten den næstmest vinproducerende efter Californien. De over 850 vingårde dyrker især Riesling, Chardonnay og Pinot Gris blandt de hvide, og Cabernet og Merlot blandt de røde, med nogenlunde lige meget af hver.

Holte Vinlager Frederiksberg giver dig her to rigtig gode anbefalinger fra Washington State.

Ries ing
2016 Charles & Charles
Druerne kommer fra vingården; Art Den Hoed, der er beliggende i Rattlesnake HillsYakima Valley. Det unikke ved disse Riesling-marker er, at de har en helt speciel hældning og en forhøjning der strækker sig over hele 400 meter. Det er med til at bevare et bjergagtigt klima, hvor druerne ikke bliver udsat for, for meget varme.
 
Resultatet er en vidunderlig, fuldfed Riesling med aroma af kaprifolie, abrikos, lime og en herlig friskhed. Køb den her.

 

 

Cabernet Blend
2016 Charles & Charles
Her kan du opleve en saftig og velsmagende blanding af Cabernet Sauvignon og Syrah. Det er de sorte bær, der dominerer: solbær, brombær og hyldebær, holdt i stram hånd, så druesødmen kun ledsager, men ikke overdøver.
 
Smagen er tæt og koncentreret, den er blød og afrundet med behersket syre. Lad smagen rulle over tungen og nyd denne store og på mange måder spændende vin. Køb den her. 

 

 

Charles & Charles er et samarbejde mellem to af USA’s mest innovative vinavlere, Charles Smith og Charles Bieler. Charles Smith har kuriøst nok en fortid i Danmark, hvor han boede i 9 år. Som selvlært vinavler betragtes Charles Smith som en ægte håndværker og pioner indenfor vinbranchen. Dette bekræftes af et utal af priser og medaljer – heriblandt den imponerende hæder som “Winemaker of the Year 2014”, kåret af det respekterede vinmagasin, Wine Enthusiast.

Charles Bieler kan betegnes som noget af en globetrotter. Født i London, og opvokset i New York og Montreal. Egentlig var det aldrig hans intention eller drøm, at skulle beskæftige sig med vin – men på grund af hans fars ejerskab af en vingård i Provence, blev han alligevel fascineret og draget af vinens verden. Bieler anses i dag som værende én af pionererne indenfor rosévin, i USA. I tiden hvor rosé var “umoderne”, kørte han USA tyndt i en pink Cadillac for at promovere familiens brand “Routas”, og for at slå et slag for rosévin generelt.