Hvis det Store Kup skal lykkes – uden at vi kommer i fængsel – så har vi brug for din hjælp. Vores plan er nemlig intet mindre end genial. Skide godt Egon!”

Fra starten af året, hvor ideen til en statue at de tre ikoniske personligheder fra Olesen Banden blev født og projektet gik i gang frem til i dag, er der indsamlet omkring 100.000 kr. Pengene er skaffet via et afsløringsshow, der blev afholdt i maj hos Nordisk Film og gennem salg af de første 15 statuetter.

Foto: Anne Beth Witte

Der er sendt ansøgninger om bidrag til diverse fonde. Der er appelleret til, at medierne støtter arbejdet med at brede budskabet ud både højt og bredt. Og medierne har taget rigtig fint imod projektet, hvilket folkene bag er rigtige taknemmelige for og håber vil fortsætte.

En af initiativtagerne, Henrik Hansen, har tidligere været i samme situation, da han samlede penge ind til en statue af Dirch Passer. Efter flere år med aktiviteter der kun gav mindre bidrag til projektet, kom “julemanden” med to store poser med penge, så drømmen kunne blive til virkelighed. Det var to fonde, der gav de sidste donationer. Håbet er, at det samme vil ske igen – måske ikke før til jul – men meget gerne med store beløb så vi kan komme i gang med tredje og sidste trin af raketten.

Det kreative arbejde.
Det er skulptør Thor Larsen fra THOR STUDIO, der har fået opgaven med at udforme statuetterne af vores tre antihelte. Han er bosiddende i Italien men kommer nu til Danmark bl.a. for at vise statuetterne af Olsen Banden figurerne. Det er minimodeller, som Henrik Hansen håber kan blive opsat ved Tingstedet i Valby.

Foto af Andreas Myklebust – Thor Larsen med statuetterne i sit studie i Firenze, Italien

Thor Larsen udstiller Olsen Banden statuetter sammen med nogle af sine andre værker i Brøndsalen på Frederiksberg i perioden fra den 18.-23. august 2019 og i Galleri Milo på Fyn i perioden fra den 15. september-1. november 2019.

Læs mere om Thor Larsen på hans hjemmeside her: www.thorlarsen.net

Alle holder af antihelte.
Olsen Banden er jo de uheldige forbrydere, som vi danskere holder så meget af. Men også i udlandet er der stor kærlighed til de tre tyveknægte. Den tyske Olsen Banden Fanklub er med i indsamlingsprojektet. Og den norske pang dang følger projektet med stor interesse for selv at få rejst en statue af deres Olsen Banden-variant.

Så kuppet SKAL lykkedes. Vil du være med? Al hjælp modtages med kyshånd.