Magistraten i Frederiksberg Kommune har efter et genudbud valgt Viuff Anlæg A/S som den nye entreprenør, der skal fortsætte istandsættelsen af Frederiksberg Svømmehal. Arbejderne går i gang med det samme og skal færdiggøres, så svømmehallen kan genåbne senest sidst i 2023.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) ser frem til, at projektet igen skrider fremad:

”Vores svømmehal er en af de ældste og smukkeste i hele landet – og den har været meget savnet lige siden den lukkede for renovering. Jeg er glad for, at vi nu har fundet en ny entreprenør til opgaven, så vi kan åbne svømmehallen hurtigst muligt. Mange borgere er meget optagede af, hvad der sker i sagen, og derfor er jeg glad for, at vi snart kan indbyde til ”åben byggeplads”, hvor borgerne kan komme og få syn for sagen og stille sine spørgsmål”, siger han.

Også formanden for Frederiksberg Kommunes Kultur og Fritidsudvalg, Lotte Kofoed (SF) ser frem til at arbejderne genoptages, og også hun lægger stor vægt på, at borgerne nu kan følge arbejdet i den kommende tid:

”Både vores mange foreninger og vi borgere savner svømmehallen rigtig meget. Mange har med god grund spurgt, hvornår der kommer gang i renoveringen igen. Det har desværre taget lang tid, når man både skal forberede det retslige efterspil mod den tidligere entreprenør og lave et godt genudbud efter en ny. Vi glæder os til at informere naboer og andre samarbejdspartnere om valget af den nye entreprenør, og vi ser frem til at kunne indvie svømmehallen sammen med alle frederiksbergborgere”, siger hun.

Der vil være åben byggeplads for alle interesserede borgere lørdag den 29. oktober fra klokken 10 til 12. Der verserer fortsat et juridisk efterspil i Voldgiftsnævnet mod den tidligere entreprenør Skou Gruppen.

Frederiksberg Kommune har anlagt voldgiftssag som følge af ophævelsen af kontrakten, fordi entreprenøren efter Frederiksberg Kommunes opfattelse ikke levede op til hverken tidsplan eller kvalitetskrav. Foreløbig afventer Frederiksberg Kommune nævnets endelige opgørelse af syn og skøn samt stadeopgørelsen.

Foto: ABW

Kilde.