Magistraten i Frederiksberg Kommune har besluttet, at forældre, der holder deres børn hjemme fra dagtilbud, kan blive fritaget for forældrebetaling. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Regeringen har opfordret til, at de forældre, der har mulighed for det, holder deres børn hjemme fra dagtilbud i denne tid med skærpede restriktioner på grund af Covid-19.

Magistraten er enige om at tilbyde Frederiksbergs forældre en ordning, hvor de får mulighed for at blive fritaget for forældrebetaling, hvis de holder børnene hjemme. Ordningen er frivillig for forældrene. En lignende ordning blev etableret under den første nedlukning i foråret 2020, og blev i maj måned benyttet af forældre til omkring 500 børn.

Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for muligheden til forældrene: ”Vores daginstitutioner er stadig åbne, og mange forældre har stadig behov for pasning. Men vi så i foråret under den første nedlukning, at der en del forældre, der har mulighed for det, og som ønsker at holde deres børn hjemme. For dem er det her en rigtig god ordning. Det giver et lidt mindre tryk på daginstitutionerne, og forældrene slipper for at betale for et tilbud, de ikke benytter,” siger han.

For formanden for børneudvalget Laura Lindahl (LA) handler det om rimelighed og frivillighed: ”Det er helt rimeligt at dem, der ikke har behov for et pasningstilbud i disse uger, ikke opkræves betaling for tilbuddet. Samtidig kan dem, der skal passe sit arbejde, aflevere sine børn i vuggestuen eller børnehaven med god samvittighed. En model baseret på valgfrihed er altid at foretrække” siger Laura Lindahl.

Ordningen løber fra den 19. januar 2021 og foreløbig frem til 28. februar 2021. Forældrene vil modtage information om tilmelding til ordningen fra deres barns daginstitution.