Statens Serum Institut har sendt en ny rapport ud over antallet af gennembrudsinfektioner. Den viser, at 0,5% af dem, der er fuldt vaccineret, og hvor vaccinen skulle have fuld effekt, er blevet smittet med covid-19. 133 af dem er døde.

Der bliver flere og flere i Danmark, som bliver ramt af de såkaldte gennembrudsinfektioner. Det vil sige, at de bliver smittet med covid-19, selv om de er fuldt vaccineret, og selv om vaccinen skulle have haft fuld effekt.

Det viser den nyeste rapport over gennembrudsinfektioner, som Statens Serum Institut (SSI) netop har sendt ud. Den dækker perioden fra den 27. december 2020 (uge 52), hvor den første dansker blev covid-19-vaccineret, frem til og med uge 42.

22.682 tilfælde
Ifølge rapporten er der blevet påvist 24.722 covid-19-infektioner, hos personer, der er fuldt vaccineret. 22.682 af dem er påvist, efter at vaccinen burde have fuld effekt. De betegnes derfor som gennembrudsinfektioner.

Det svarer til, at 0,5% af alle covid-19-vaccinerede i Danmark, nu er blevet ramt af gennembrudsinfektioner. Ved den forrige statusrapport, der gik til den 12. oktober, var dette tal 0,4%.

”Overordnet kan man derfor sige, at antallet af gennembrudsinfektioner stiger. Det var dog forventet, fordi både antallet af fuldt vaccinerede og smittetrykket stiger”, siger afdelingschef Palle Valentiner-Branth fra SSI. Han fortsætter:

”Det stigende antal gennembrudsinfektioner kan også være tegn på, at vaccine-effektiviteten er blevet mindre i nogle befolkningsgrupper.”

Blandt det 22.682 gennembrudsinfektioner var der 862 indlæggelser og 133 døde.

Kilde

Foto: ABW