Artiklen er sponseret

Det er slet ikke alle virksomheder, der har strengt behov for en revisor. Alligevel kan det være en enormt stor fordel, da din virksomhed med stor sandsynlighed vil komme til at stå i situationer, der kræver revision. Hvornår du har brug for en revisor, kan du blive klogere på her.

Revisorer og bogholdere er ikke det samme

Måske tænker du, at du kan få en revisor til at afstemme dine bilag, indberette moms eller betale skat og feriepenge, men det vil være en meget dyr løsning. Brug i stedet en billigere bogholder til dette job.

En revisor vil derimod hjælpe med at revidere årsregnskaber samt at stifte selskaber og omdanne virksomheder, altså de mere tekniske aspekter ved at eje en virksomhed.

4-8-12 reglen

Indenfor revision benytter man sig af 4-8-12 reglen. Det er en regel, der bestemmer, hvornår en virksomhed skal revideres. Hvis du på din virksomheds vegne kan sige ja til to ud af tre af disse statements, skal din virksomhed revideres af en revisor:

  • Virksomheden har mere end 12 ansatte
  • Virksomheden omsætter for mere end 8 millioner kr.
  • Virksomheden har mere end 4 millioner i balancesum

Ligger dine tal under dette, er du ikke forpligtet til at lade dit selskab revidere. I stedet kan du frivilligt underkaste dig.

Ved optagelse af lån

Hvis din virksomhed skal optage lån i banken udover en almindelig kassekredit, er et revideret årsregnskab typisk påkrævet. Grunden hertil er, at banken naturligvis ikke har i sinde at låne penge til en virksomhed, de ikke med sikkerhed kan vide har mulighed for at betale beløbet tilbage.

Ved du, at du i den nære fremtid får behov for at låne penge i banken, er det en god idé allerede nu at få en revisor ind over dit årsregnskab.

Hvis du ønsker at sælge din virksomhed

Bliver din virksomhed en succes, ønsker du højst sandsynligt at sælge den på et tidspunkt. Her er et revideret regnskab også påkrævet. På den måde ved den nye køber, hvad vedkommende har med at gøre, når din virksomhed bliver solgt.

Indhent tilbud fra forskellige revisorer

Måske spørger du nu: Hvad koster en revisor? Det er der naturligvis ikke noget endegyldigt svar på, da prisen afhænger af opgavens sværhedsgrad og omfang. Det er derfor en god idé at indhente tilbud fra forskellige revisorer, så du får den bedste pris til din virksomhed. Du kan dog altid være sikker på, at dine penge er godt givet ud, når du hyrer en revisor.

 

En revisor vil hjælpe med at revidere årsregnskaber samt at stifte selskaber og omdanne virksomheder, altså de mere tekniske aspekter ved at eje en virksomhed. Foto: ABW

Sider2022