Søndag den 5. maj 2019 flager busserne i København og på Frederiksberg. Hvorfor? Fordi det (også) er Årets Børnehjælpsdag!

Bor du i hovedstaden vil du opleve, at busserne flager søndag den 5. maj. Mange ved nok, at det skyldes ‘Danmarks Befrielse 1945’. Der er dog også en anden årsag – nemlig, at det er Årets Børnehjælpsdag! Det er en tilbagevendende tradition, at busserne flager i København og Frederiksberg kommune på Årets Børnehjælpsdag, der altid falder i starten af maj (skiftende datoer).

PR PRESSEFOTO af Kim-Agersten.

Årets Børnehjælpsdag er en hyldest til anbragte børn og udsatte unge i Danmark – samt deres håb og drømme. Disse unge mennesker vokser op uden deres forældre i hverdagen – hos plejefamilier eller på døgninstitutioner. Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag – en traditionsrig begivenhed, der første gang fandt sted i 1904.

Duer og drømme slippes løs i øst og vest.
Den 5. maj 2019 bliver Årets Børnehjælpsdag markeret med to store, gratis arrangementer i både København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken). Kl. 11:00 præcis opsendes 500 brevduer fra begge byer. Samtidig bliver farvestrålende balloner med anbragte børns drømme delt ud til de besøgende.

En lang række kendte danskere deltager ved de to events, bl.a. tv-værten Lisbeth Østergaard, sangerinden Birthe Kjær, skuespilleren Janus Bakrawi, tidl. badmintonspiller Peter Gade, komikeren Karsten Green og rapperen ‘Jøden’.

Den 5. maj bliver Børnehjælpsdagens årsplakat 2019 ligeledes offentliggjort. Plakatmotivet er skabt af den danske illustrator, Anna Jacobina Jacobsen, der for nyligt har modtaget Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

Læs om Årets Børnehjælpsdag 2019 på: www.bhd.dk/aarets-boernehjaelpsdag.
Læs pressemeddelelse om arrangementet i København

FAKTA OM ÅRETS BØRNEHJÆLPSDAG.
Årets Børnehjælpsdag 2019 bliver afholdt søndag den 5. maj. Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag.

Årets Børnehjælpsdag er en hyldest og støtte til de anbragte børn og udsatte unge, som Børnehjælpsdagen arbejder for i Danmark. Disse unge mennesker bor bor typisk hos plejefamilier eller på døgninstitutioner.

Den 5. maj 2019 bliver Årets Børnehjælpsdag markeret både i København (Kongens Have) og Aarhus (Rådhusparken), kl. 10:30-13:00.

Årets Børnehjælpsdag er blevet afholdt i København siden 1904. Alle busser flager i København og Frederiksberg kommune i anledning af denne særlige dag.

På Årets Børnehjælpsdag offentliggøres Børnehjælpsdagens årsplakat, der er skabt af en kunstner eller illustrator. Plakattraditionen går tilbage til 1904.

Læs mere på www.bhd.dk.