Søndag den 2. maj 2021 flager busserne i hovedstaden. Hvorfor? Fordi det er Årets Børnehjælpsdag!

Bor du i København eller Frederiksberg kommune vil du opleve, at busserne flager søndag den 2. maj. Det skyldes, at, det er Årets Børnehjælpsdag!

Det er en fast tradition, at busserne flager i København og på Frederiksberg på Årets Børnehjælpsdag, der altid falder i starten af maj (skiftende datoer).

Årets Børnehjælpsdag er en hyldest til anbragte børn og udsatte unge i Danmark – samt deres håb og drømme. Disse unge mennesker vokser op uden deres forældre i hverdagen – hos plejefamilier eller på døgninstitutioner.

Det er den danske hjælpeorganisation, Børnehjælpsdagen, der står bag Årets Børnehjælpsdag – en traditionsrig begivenhed, der første gang fandt sted i 1904.

På grund af Corona-nedlukningen er Årets Børnehjælpsdag i år rykket online. Fra kl. 09:30-15:30 er hele familien – og anbragte børn – velkommen på Børnehjælpsdagens Facebookside til et fantastisk program med masser af LIVE streaming.

En lang række kendte danskere sætter gang i festlighederne, bl.a. tv-værterne Bubber, Silja Okking, Pelle Hvenegaard og Felix Smith, komiker Karsten Green, rapperen ‘Jøden’, skuespiller Peter Mygind og Magnus Bruun samt sangerinden Szhirley.

Den 2. maj bliver Børnehjælpsdagens årsplakat 2020 ligeledes offentliggjort. Plakatmotivet er skabt af den kunstnerduoen Hvass&Hannibal. Motivet tager afsæt i temaet for Årets Børnehjælpsdag, nemlig ‘Håb og drømme’.

 

Foto: Kim Agersten