Hvert år uddeler Frederiksberg Kommunalbestyrelse to Columbusæg til medarbejdere, der har gjort en særlig indsats på børne-og ungeområdet i kommunen, som kan inspirere andre og deles andre steder. Alle kan indstille via Frederiksberg Kommunes hjemmeside på www.frederiksberg.dk/columbus.  Fristen er 15. juni.

Borgmester Simon Aggesen (C) håber på mange nomineringer:

”Medarbejderne på byens skoler og institutioner gør et kæmpe arbejde hver eneste dag. Et arbejde, der sikrer børn og unges trivsel og læring, og som ruster dem til at få det bedst mulige ud af livet fremover. Det arbejde vil vi gerne hylde i Kommunalbestyrelsen, og det er baggrunden for denne årlige begivenhed. Med Årets Columbusæg fejrer vi de gode idéer og vidensdeling, og mit budskab til alle, der kender en idérig medarbejder, er: nominér vedkommende, så det bliver synligt, hvor mange fantastiske medarbejdere, vi har her i byen,” siger han.

Også formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg, Michael Vindfeldt (A) lægger stor vægt på anerkendelsen, ikke mindst efter et år med coronanedlukning og fjernundervisning:

”Pandemien har stillet enorme krav til medarbejderne ude på skolerne, og de har gjort en forbilledlig indsats. Eleverne er kommet godt igennem de hårde nedlukninger, ikke mindst på grund af medarbejdernes faglighed, omstillingsparathed og vilje til at gøre en forskel. Det betyder, at der er sket meget nyt i undervisningen, og der er helt sikkert nogle gode idéer, vi skal blive ved med at arbejde med i fremtiden. Dem vil vi meget gerne høre,” siger han.

Nomineringen af en eller flere kandidater sker ved udfyldelsen af et indstillingsskema på Frederiksberg Kommunes hjemmeside www.frederiksberg.dk/columbus. Der vil i bedømmelserne blive lagt særlig vægt på nomineringer af medarbejdere, som har fået en god idé, der kan bredes ud og inspirere andre.

Det er børneudvalget og undervisningsudvalget, der indstiller de endelige modtagere af de to æg til kommunalbestyrelsen, som så træffer den endelige beslutning. Æggene overrækkes til vinderne i løbet af efteråret.

Foto: ABW