Over halvdelen af patienterne med type 2-diabetes dør af hjertekarsygdom. Men en undersøgelse viser, at halvdelen af patienterne i Region Hovedstaden ikke ved, at deres type 2-diabetes kan føre til hjertekarsygdom, og at mange ikke taler med lægen om risikoen. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Type 2-diabetes og hjertekarsygdom hænger sammen. Voksne med type 2-diabetes har nemlig markant større risiko for at udvikle hjertekarsygdom. Og over halvdelen af dem, der lever med type 2‑diabetes, dør af netop blodpropper, slagtilfælde, åreforsnævringer, hjertesvigt og andre hjertekarsygdomme.

Alligevel ved halvdelen af patienterne med type 2-diabetes fra Region Hovedsaten ikke, at de risikerer at udvikle hjertekarsygdom pga. deres diabetes. Mange af de adspurgte har endda allerede haft hjertekarsygdom eller symptomer på det. Det viser tal fra en undersøgelse blandt 907 danskere med type 2-diabetes, foretaget af YouGov for Boehringer Ingelheim i Danmark.

Selvom 6 ud af 10 har talt med en læge eller sygeplejerske om risikoen for hjertekarsygdom forbundet med type 2-diabetes, svarer resten enten, at de ikke har, eller at de ikke husker det.

“Jeg taler faktisk ikke med min læge om min diabetes og heller ikke om risikoen for hjertekarsygdom i forbindelse med det,” fortæller 82-årige Hans Jellingholt fra Ishøj, der lever med type 2-diabetes.

“Det er bekymrende, at mange med type 2-diabetes ikke har talt med deres læge om risikoen for også at udvikle hjertekarsygdom. De kan derfor gå rundt med ubehandlet hjertekarsygdom”, fortæller Thomas Dejgaard.