Denne fantastiske tærte kan jeg desværre ikke selv tage æren for, det er min super søde veninde Sandy der er opfinderen- og jeg er helt vild med den, derfor synes jeg også, at jeg vil gøre lidt reklame for den – den smager simpelthen så godt.

Du kan spise den uden nogen former for tilbehør, men du kan også vælge at spise lidt is til, hvis du har en sød tand, personligt synes jeg det er helt unødvendigt, da den allerede er sød grundet de dadler og rosiner der er i tærten.

Til bunden skal du bruge:

  • 4 1/2  dl rosiner
  • 4 1/2 dl valnødder (eller blandede nødder)

Til fyld skal du bruge:

  • 2 1/2 dl dadler uden sten
  • 1/2 presset citron

Til Pynt skal du bruge:

  • 300 g hindbær evt. lidt mynteblade

Fremgangsmåde:
Bund:

Kom rosiner og valnødder i en foodprocessor og blend, indtil konsistensen er fugtig, og massen begynder at samle sig. (dette kan tage et par minutter). Fordel massen på bagepapir i en springform eller tærteform.
Dette udgør dejen til din tærte.

Fyld:

Hvis dadlerne er tørre, er det en god idé at lægge dem i blød først, indtil de er svampede.
Kom dadler og citronsaft i en foodprocessor og blend indtil konsistensen er cremet.
Smør cremen ovenpå tærtedejen.
Kom tærten i køleskabet i minimum 3 timer. Pynt med hindbær og evt. mynteblade og tærten er klar til servering.

Bonusinfo: Du kan også bruge frosne hindbær. Placer de frosne hindbær på tærten og lad dem tø op i en times tid og tærten er klar til servering.

Hvis du som jeg også er glad for hindbær, så vil jeg gøre lidt reklame for en anden lækker sommerdessert jeg har lavet – Rabarbersuppe med hindbær og lime – den smager altså også bare rigtig lækker og frisk, det er en dessert alle kan lide.

Du kan følge Veganerlivet på bloggen her eller du kan følge Veganerlivet på facebook her. 

Velbekomme!

Foto: Bettina Olander Hjort