Frederiksberg Kommune kårede de bedste projekter i Skoledyst 2022. Skoledysten er et undervisningsforløb i alle kommunens 5. klasser, hvor eleverne arbejder med opfinderi og innovation – fra idé til udvikling af modeller.

De bedste projekter fra alle skoler var med i finalen på Frederiksberg Rådhus, hvor borgmester Michael Vindfeldt og formand for Frederiksberg Kommunes Undervisningsudvalg Ruben Kidde overrakte præmier til de endelige vindere.

Vinderne var:

Kategori: Nytteværdi for samfundet
Alma, Alia, Nelia og Rayan fra Skolen på la Cours Vej vandt for opfindelsen Toni, som er et intelligent køleskab, der hindrer madspild.
Kategori: Løsning på konkret dagligdagsproblem
Veronika, Cecilie, Silas og Jason fra Ny Hollænderskolen vandt for Cibusmeter, som kan måle bakterieniveauer, så man ved, om man kan spise sin mad.
Åben kategori
Alexander, Otto, Karl og Noah P. fra Søndermarkskolen vandt for deres speedcase, der er en telefonoplader, som oplader via bevægelsesenergi.
Kategori: Bidrag til børns glæde og trivsel
Merle, Marie, Anastasia og Malte fra Skolen ved Bülowsvej vandt for deres grønne laserprinter, der kører på affaldsmateriale.
Dommere i Skoledysten var Kuno Bonne, handyman, Kim Ellebo, underviser hos Technical Education Copenhagen (TEC), Katrine Thomsen, skolechef i Frederiksberg Kommune

Foto: ABW