Frederiksberg Kommune har indgået samarbejdsaftale med regeringen om at sikre en grøn omstilling af den kollektive bustrafik. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse.

Frederiksberg har forpligtet sig til, at alle nye busser skal være nulemissionsbusser, og dieselbusser skal helst være udfaset i 2025. I år 2030 skal alle kommunale køretøjer desuden køre på CO2-neutrale drivmidler, og alle borgere på Frederiksberg skal senest i 2025 have mulighed for at lade deres elbil højst 250 meter fra deres bolig.

“Frederiksberg vil være elbil-by nummer ét i Danmark. Det gør vi blandt andet ved at sikre, at der maksimalt må være 250 meter fra ens bolig til en ladestander. Det er ambitiøst. Men det er også nødvendigt, for klimaet har brug for, at vi handler nu. Derfor gør vi også Frederiksberg Kommunes bilpark grønnere. I 2030 skal alle de kommunale køretøjer benytte CO2-neutrale drivmidler, og allerede fra næste år skal alle ny-indkøbte og ny-leasede kommunale personbiler være nulemission. Vi hæver også barren for den kollektive transport, som rigtig mange benytter sig af i vores by. Alle nye busser skal fra 2020 være nulemissionsbusser, og alle busser skal hurtigst muligt, og gerne fra 2025, være nulemission”, siger borgmester Simon Aggesen (K).

Links.
Læs mere på Transportministeriets hjemmeside