De første forårstegn begynder endelig at vise sig, og for mange danskere betyder det, at terrassen skal klargøres til årets udendørssæson. Et godt sted at starte er terrassefliserne, som udgør en vigtig del af husets uderum. Sådan lyder det fra flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet, der kommer med gode tips til at gøre terrassen klar til de lune måneder.

Sådan gør du terrassen klar til udendørssæsonen. PR-foto; Mosaikhjørnet

Foråret har efterhånden fundet vej til de danske breddegrader, og snart kan de lune solskinstimer nydes udendørs. Det er derfor et oplagt tidspunkt at fjerne vinterens synlige spor på husets uderum og gøre terrassen klar til sommerhalvåret. Sådan lyder det fra Kjeld Kure, som er butikschef hos flise- og klinkevirksomheden Mosaikhjørnet i Brønshøj:

– Efter en lang vinter trænger de fleste terrasser til en kærlig hånd, da de våde og kolde vejrforhold ofte sætter sine spor på terrassefliserne og havemøblerne i vinterens løb. Man kan derfor med fordel benytte forårets ankomst til at gøre terrassen klar til brug og få bugt med de tilbagevendende følgevirkninger af vinterhalvåret, forklarer Kjeld Kure.

Der er flere ting, du kan gøre for at opfriske hjemmets uderum, og Mosaikhjørnet, der har mere end 58 års erfaring inden for fliser og klinker, herunder udendørsfliser og rensemidler, kommer her med gode tips til at gøre terrassen klar til udendørssæsonen.

Få bugt med uønskede gevækster
Vækst af ukrudt og grønne alger på fliser, træværk og havemøbler er et problem, som mange danskere kender til. Med tiden kan algevækst ændre udseendet på fliser og skabe en ujævn og glat belægning, og det kan ofte kræve grundig rengøring med algefjerner eller højtryksrenser for at komme problemet til livs.

Ifølge Mosaikhjørnet er bekæmpelse af uønskede gevækster på terrassefliserne en tilbagevendende opgave, der holder mange danskere beskæftiget, og derfor mærker flise- og klinkevirksomheden en stigende efterspørgsel på keramiske fliser, som blot kræver minimal vedligeholdelse:

– Vi oplever i stigende grad, at danskerne efterspørger keramiske fliser, som er slidstærke og lette at vedligeholde, hvilket de fleste foretrækker i dag. Fugt danner ideelle vækstforhold for både ukrudt og grønne alger, og da keramiske fliser hverken suger eller ophober fugt, opretholdes flisernes udseende år efter år. Fliserne kan blot rengøres med en stiv kost og vand efter behov og er derfor en langvarig og mere miljøvenlig løsning til terrassen, fortæller Kjeld Kure og fortsætter:

– Det er blandt andet vores serier Odin og Træets Glød, som er populære blandt danskerne, da disse fliser har en ru og skridsikker overflade. Terrassefliser kan nemt blive glatte efter våde vejrforhold, og det er derfor altid en god idé at vælge en flise til udendørs brug, som har en skridsikker overflade. Mange danskere får desuden øjnene op for at skabe en rød tråd ved at vælge ens fliser indendørs og udendørs, så terrassen kommer i naturlig forlængelse af de indendørs arealer – og gerne i farverige nuancer.

Lad foråret spire i havekrukkerne
I det tidlige forår kan man med fordel fylde havekrukkerne på terrassen med hårdføre blomster eller planter, som kan tåle frost. Det er med til at give liv og spirende fornemmelser i haven og skaber samtidig en hyggelig og indbydende stemning på terrassen.

– Mange bruger faktisk flise- og klinkerester til at danne flotte havekrukker eller blomsterkasser, der giver terrassen liv og ikke mindst et personligt præg. De fleste kender nok til at ligge inde med overskydende fliser, som man ender med at smide ud, men man kan med fordel være kreativ og bruge dem til at pynte terrassen, slutter Kjeld Kure.