“Generalprøven på massevaccination er gået over al forventning. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Der har kun et par gange i løbet af dagen været optræk til kø udenfor Øksnehallen og i vaccinationscenteret i Ballerup, men så har vi hurtigt fået borgerne sluset indenfor. Kæmpe ros til ledere og medarbejdere, som har leveret en hel ekstraordinær indsats i dag. Så når vi skal se på, hvad vi kan lære af dagen i dag, så er det udviking af arbejdsgange med fokus på patientsikkerhed, så vi også kan levere på samme niveau, når det bliver hverdag med det tryk, som vi har testet af i dag,” siger Hanne Dorthe Sørensen, fungerende leder af Region Hovedstadens vaccinationscentre.

Regeringen har ønsket at teste, om regionerne er klar til at skrue op for massevaccination, når der inden for nogle uger kommer markant flere vacciner til landet. Derfor skulle alle fem regioner i dag lave storskalaforsøg med i alt 100.000 vaccinationer på én dag.

I Ballerup vaccinationscenter blev der i alt vaccineret 2.500 borgere frem til kl. 17 – og i Øksnehallen når man op på 5.000 vaccinerede, når de lukker og slukker kl. 22.

Vi undgik lange køer
Hanne Dorthe Sørensen glæder sig over, at borgerne havde fanget budskabet om, at de ikke skulle komme for tidligt. “Vores kommunikation er lykkedes – vi ville jo gerne undgå, at særligt de ældre og andre sårbare borgere skulle stå udenfor og fryse, men de kom hurtigt ind, og vi havde et rigtig godt flow,” fortæller Hanne Dorthe Sørensen.

En læring, som hun vil tage med fra dagen er, at man skal være endnu mere tydelig i kommunikationen om, at det kun er borgere med en invitation og en booket tid, der kan komme ind og blive vaccineret.

“Vi havde på et tidspunkt nogle borgere, der gennem mediernes dækning fik det indtryk, at de bare kunne dukke op og stille sig i kø. Dem måtte vi jo skuffe og sende hjem igen, og det er vigtigt at understrege, at der på intet tidspunkt bliver muligt at gå ind fra gaden og blive vaccineret,” siger Hanne Dorthe Sørensen.