Elever og lærere, der kommer tilbage til skolerne mandag 15. marts, får tilbud om to ugentlige test. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Når elever og lærere på 10 efterskoler og fem højskoler i Region Hovedstaden kommer tilbage mandag den 15. marts, er regionen klar til at hjælpe med test to gange ugentligt. Skolerne kan få besøg af en testbil fra et af de to private firmaer, Copenhagen Medical eller SOS International, der står for hurtigtest. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger:

– Det er dejligt, smitten er blevet bremset så meget, at højskoler og efterskoler nu kan åbne igen. For holde smittetrykket nede og skolerne åbne, skal det være nemt for elever og lærere at blive testet på skolerne, og derfor tilbyder vi hurtigtest to gange om, fortæller hun.

Eleverne kan blive testet med de nye kortere podepinde i næsen, der efter 15 min. giver et testresultat. Hvis testen er positiv, vil de blive anbefalet at tage en test med halspodning, der har en højere følsomhed end hurtigtest.

Det er de statslige myndigheder, der har besluttet, at regionerne skal stå for testning af højskolerne og efterskolerne i forbindelse med genåbningen.