Medejer af gazellevirksomheden Nanostone opdagede massivt algeangreb ved isbjørneanlægget i ZOO. Nu fjerner hans virksomhed algerne kvit og frit. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Isbjørnene i ZOO kan se frem til at få et algefrit anlæg. Foto: PR.

Det kan være svært at lægge arbejdet helt fra sig, når man som Nicklas Christensen fra Valby er en dedikeret iværksætter med flise-, facade- og tagrens på hjernen. Det kommer nu isbjørnene og publikum i ZOO i København til gode. Under et besøg i ZOO konstaterede medejeren af virksomheden Nanostone nemlig et massivt algeangreb i isbjørneanlægget, da han kom forbi med sin datter.

– Jeg kunne ikke lade være med at tænke, at det var synd, at så flot et anlæg var plaget af alger. Min familie, og i særdeleshed min datter, er meget glade for at komme i ZOO, så jeg besluttede at tilbyde ZOO, at Nanostone fjerner algerne kvit og frit. Det tilbud har de heldigvis taget imod, siger Nicklas Christensen.

Når Nanostone har luft i budgettet til at udføre flere dages arbejde gratis, skyldes det de seneste års massive vækst, der blandt andet betyder, at virksomheden fra Hedehusene for femte år i træk kan kalde sig for gazellevirksomhed. – Jeg er vokset op med den indstilling, at man skal hjælpe andre, når det går godt for en selv. Det er ren karma, og jeg har altid følt, at jeg får meget retur igen ved at tænke på den her måde, siger Nicklas Christensen.

Algefrit anlæg vil glæde gæsterne.
Hos ZOO er driftschef Camilla Schaarup Haugsted glad for udsigten til at få algerne fjernet fra isbjørneanlægget. – Det vigtigste for os vil altid være dyrenes trivsel og gæsternes sikkerhed, men det er selvfølgelig også vigtigt, at gæsterne får en god oplevelse. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi kan få fjernet algerne fra vores flotte isbjørneanlæg, siger Camilla Schaarup Haugsted.

Ny opgave kan vente hos løverne.
Mens arbejdet med at fjerne algerne i anlægget står på, er isbjørnene sluset sikkert indenfor, så Nanostones algeeksperter kan få arbejdsro. Isbjørneanlægget er dog ikke det eneste anlæg i ZOO, som Nanostone håber at kunne hjælpe med, så det står som skinnende nyt.

– I forbindelse med forberedelserne til rensningen af isbjørneanlægget, har vi talt med ZOO om et problem, de har ved løveburet. Der kan jeg forstå, at der er nogle utætheder i bassinet, som også skal udbedres. Her har vi en helt unik membranløsning, som vil kunne hjælpe dem med at tætne bassinet. I samme ombæring er det også oplagt at få fjernet de alger, der er i bassinet. Jeg håber, at det er en opgave, som vi får mulighed for at løse, så både gæster og tigre kan nyde en algefri have, siger Nicklas Christensen.

Det velgørende arbejde med at fjerne algerne har desuden mødt opbakning hos samarbejdspartneren GSV, der stiller en lift til rådighed. Arbejdet begynder den 26. oktober og forventes at tage op til fire dage.

Nanostone A/S tilbyder en overfladebehandling, som beskytter og hindrer fliser, tag og facade mod indtrængen af vand, og dermed besværliggør vækst af alger og mos på overfladen.

Virksomheden ligger i Hedehusene og har ansatte fordelt i hele landet. www.nanostone.dk.