Du er helt sikkert bekendt med, at du gerne vil strikke en superfin opskrift, og det kan ikke gå stærkt nok. Men problemet er, at der bliver peget på garn som koster en bondegård.

Hvad gør man så? Kan man vælge noget andet garn som giver lignende resultater? Bliver kvaliteten ringere?

Du sidder måske med en opskrift som peger på en dyr variant fra Sandes, Filcolana eller Isager og gerne vil anvende DROPS, Mayflower eller Viking garn. Denne guide vil hjælpe dig med at finde de bedste garnalternativer til de dyre garnvarianter.

Hvad skal man være særlig opmærksom på?
Man skal være særlig opmærksom på opskriftens instruktioner og henvisninger, og hvad der bliver peget på af varianter. Løbelængde på garn og strikkefasthed er det mest afgørende for resultatet. Finder man billigere garnalternativ med samme fibre, løbelængde og strikkefasthed, er du helt sikker på at få lignende resultater.

I Yarnos sortiment kan du også finde kvalitetsgarn som Permin Angel og Permin Elise.

Kend de forskellige garnfibre

Alpaka garn
Alpaka garn er spundet af fibre fra alpakaen. Alpaka garn er blevet meget populær de seneste år i Danmark. Mange garnproducenter er begyndt at tilbyde fibre af Alpaka. Men hvorfor er det blevet så populær og eftertragtet? Alpaka er det bedste alternativ til uldgarner, som kan give allergiske reaktioner hos nogen. Alpaka er temperaturregulerende. Det vil sige at det holder på varmen om vinteren og lader ikke varmen slippe ind om sommeren.

I Yarnos sortiment kan du finde flere forskellige varianter af alpaka garn og DROPS baby alpaka garn hvor fibrene er ekstra bløde. Du kan finde mange Alpaka garn varianter billigt hos Yarno.

Mohair garn
Mohair garn er fibre fra Angora geden, som bliver spundet silkeagtigt. Det bruges næsten aldrig alene da det er meget tynde fibre. Mohair garn er i luksusklassen som mange populære opskriftdesignere bruger i deres design. Det er blødt, behageligt og forkælende at have på. Mohair har en isoleringsevne både over for varme og kulde. Find de bedste og billigste Mohair garn hos Yarno.

Kan det bruges sammen med andre varianter? Ja, Mohair garn bruges tit sammen med andre fibre som følgetråd, men man kan med fordel strikke alene med Mohair i flere tråde. Du kan blandt andet finde superbløde Mayflower Super kid silk i Yarnos sortiment

Uldgarn
Uldgarn er en klassiker, som er meget brugt hos de erfarne strikkere. Med årene er uld dog blevet af bedre kvalitet og mindre krads. I dag kan du få kvalitetsuldgarn som er temperaturregulerende og modstandsdygtigt over for kulde, varme og fugt. Fåreuld derimod kan give allergi hos nogle følsomme mennesker. Det skal man være særlig opmærksom på. Uldgarner er særligt egnet til varme beklædninger som sweatre, sokker og halstørklæder. Find kvalitetsuldgarner i Yarnos sortiment som DROPS Alaska. Yarno har altid de bedste tilbud og udsalg på uldgarn og andre garn varianter.

Du skal være særlig opmærksom på vaskeanvisninger
Det er vigtigt at følge vaskeanvisninger på garnet. Mange af de dyre garnvarianter kan ikke maskinvaskes. Derfor skal du være forberedt på at håndvaske dine trøjer. Nogle Alpaka og uldgarnvarianter kan vaskes i maskine og som regel tørres fladt.

Held og lykke med jeres næste projekt.

 

Pressefoto