Terrain in Flow
En solo udstilling med Konstantin Déry

Fernisering: lørdag 12. maj 2018. Kl. 12.00 – 14.00.
Udstillingsperiode: 12. maj – 3. juni. 2018.

Ungarnske Konstantin Déry har til ”Terrain in Flow” skabt en række landskabsmalerier og linoleumstryk, der alle præsenterer landskabet eller dele af det – træet, lyset, vandet, farverne og terrænet – ud fra egne oplevelser, fascination og hukommelse. Maleriernes karakteristiske stil, hvor tykke pastose påføringer med spartel og en atypisk farveanvendelse er fremtrædende samtidig med at lys/skygge forholdene også bearbejdes tydeligt, fremstår som en forstærket sanset oplevelse med en fornemmelse af både intimitet og det storladne; smukke til følge.

Med titler som ”Pond Between Fields”, ”Water Under Clear Sky” og ”Open Woodland Over Sea” placerer Konstantin Déry sig i forlængelse af en stor traditions udtryk og konventionsforståelse og stadfæster med “Terrain In Flow” sin berettigelse som landskabsmaler med både særegen stil, tyngde og relevans. Den stramme balance mellem kontrol, opløsning og den frie leg med farver og former – stedet, hvor elementerne betinger og styrker hinanden – er grundessensen i Dérys kunstneriske udtryk. Igennem både styret repetition og formvariation skubbes grænserne for abstraktion og realisme og det oplevede opleves.

I de udstillede værker præsenteres steder og detaljer, former, strukturer og farver i landskabet, som for Déry har været kunstnerisk inspirerende, men som også har stået som en klar kunstnerisk invitation til at udvikle den særegne og fængslende stil, han igennem de senere år har dyrket så indgående og gjort til sit kendetegn. Lag på lag og farve for farve bygges hvert værk op og står til sidst som ét hele – en smuk og levende, vibrerende gengivelse, der lader os komme tættere på ideen om landskabet og dets detaljer.

Konstantin Déry (født 1976) lever og arbejder i Berlin og har igennem årene været vist på en række udstillinger i såvel Danmark som Tyskland, Tyrkiet og Ungarn. Terrain in Flow er Konstantin Dérys anden soloudstilling i Galleri Oxholm.

Du finder Galleri Oxholm på Pile Allé 25.

Vil du læse mere om Galleri Oxholm, se hvilke andre kunstnere Galleriet repræsenterer, priser og andet kan du gå på hjemmesiden her. eller du kan gå på Facebook her og få de sidste nye opdateringer.

Foto: Gslleri Oxholm