Programmet for årets største endagsbegivenhed er klar, og du kan nu gå på opdagelse i de mange særarrangementer, som kun finder sted under Kulturnatten.

Både velbesøgte kulturinstitutioner og ellers lukkede steder fylder den 12. oktober byen med spændende oplevelser og imponerende lysinstallationer, når de slår dørene op for voksne og børn i alle aldre kl. 18.00.

Over 600 arrangementer over hele byen, flot oplyste pladser og imponerede lysinstallationer på facader. Når Kulturnatten 2018 oplyser efterårsmørket den 12. oktober, kan man både opleve nye sider af store kulturinstitutioner og andre steder, som i nogle tilfælde ellers er lukkede for offentligheden. Fælles for

Plakat (2018) af Lisbeth Søgård-Høyer

alle arrangementer er, at de kun finder sted denne ene gang om året.

Hele byen er med. Fra indre by til Valby, Amager til Østerbro, Nordvest til Holmen og Frederiksberg – børn og voksne kan udforske alle kvarterer, nye som gamle. Her kan de bl.a. besøge store museer, ministerier, domstole, hemmelige loger, slotte, kirker, teatre, biblioteker, historiske og moderne bygninger, stationer og trossamfund, som alle åbner byen op for udforskning og fordybelse.

Cisternerne, Carlsberg og Metroselskabet byder på en sanselige tur under jorden, og hos Nationalmuseet og De Berejstes Klubfortsætter den eventyrlige rejse. Hos Gadens Stemmer og det flot oplyste Kastellet fortælles der fængslende historier, mens dyrene hersker i forskellige former hos Veterinærskolen og ZOO, og flere – også overraskende – trossamfund inviterer indenfor til en sjælden kulturoplevelse. DR og Folketinget lader gæsterne komme bag kulissen, og museer og samlinger som ikke har åbent til daglig og bl.a. tæller Bank- og Sparekassemuseet, Den Kongelige Afstøbningssamling og Nyhavns Skipperlaug slår dørene op til en underholdende aften. Hos Kunsthal Charlottenborg bestemmer børnene. Byens loger og historiske bygninger lufter deres hemmeligheder, mens studenter fortæller underholdende historier fra de gamle kollegier, og der er masser af musik, kunst og gastronomiske oplevelser over hele byen. Og det er ikke kun det gamle København og Frederiksberg, som vises frem. Hovedstadens Beredskabslår portene op til den nye brandstation, og Realdania inviterer indenfor i Københavns nye markante bygning BLOX, mens Mastekranen på Holmen og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er blandt dem, som viser København fra oven. Alt det og meget mere kan opleves under Kulturnatten 2018.

Læs mere om de flere end 600 arrangementer og 240 arrangører på Kulturnattens hjemmeside, hvor det også er muligt at planlægge sin egen rute gennem byen.