Morten Buschmanns sjette spændingsroman ”SANDHEDEN ER IKKE FOR OS” forlod trykkeriet 19. april 2021. MB har tæt kontakt til indhentere (agenter) og bruger deres viden og livshistorier i sine realistiske samtids-thrillere.

– En hel del vil meget hellere tale med en skønlitterær forfatter end med journalister, forklarer Morten Buschmann, 56 år, der bl.a. andet har arbejdet på Forsvarskommandoen som redaktør. Via det job, er han kommet i kontakt med efterretningsmæssigt interessante personer, hvis viden han bruger i sine plots.

– Disse mennesker hjælper mig og leverer insider-informationer, oplyser Buschmann, – og jeg krydstjekker selvfølgelig al deres info.

Ny viden i romanerne
Buschmann har været ansat på Forsvarskommandoen under to missioner – Afghanistan-krigen og piratmissionen ved Afrikas Horn, og er heldig også at have kilder i politiet og Centraladministrationen samt et stort kildenetværk fra sin fortid som journalist og musiker.

– Disse kilders livshistorier danner grundlag for mine thrillere. Der er megen info under overfladen som aldrig nogensinde kommer frem. Dels pga. mediernes måde at behandle info på, og dels af frygt for konsekvenserne ved at stå frem, slutter Buschmann og understreger, at han ikke tror på konspirationsteorier.