Frederiksberg Kommune har netop vedtaget en elbilstrategi, hvis formål er klart: Frederiksberg skal være Danmarks elbilby nummer 1.

I 2030 er alle Frederiksberg Kommunes egne køretøjer drevet af 100 procent grønne drivmidler – heraf er 90 procent el. Samtidig er alle busser på Frederiksberg eldrevne, mens hver femte private bil kører på el. Det er de overordnede mål med Frederiksberg Kommunes nye elbilstrategi.

Foto; Anne Beth Witte

Borgmester Jørgen Glenthøj (C) er meget tilfreds med strategien: ”Frederiksberg er en klimavenlig, grøn kommune, hvor vi sætter handling bag ordene, og arbejder med ambitiøse mål. Denne strategi skal hjælpe os med at komme endnu længere i vores grønne bestræbelser, og den sætter klar retning på indsatsen, og gør det særligt attraktivt for bilejere på Frederiksberg at vælge el næste gang,” siger han.

Frederiksberg Kommune vil reservere et stort antal p-pladser til elbiler, så det er let at finde parkering hvis man kører elbil, ligesom kommunen også vil arbejde for, at alle i etageboliger har en opladningsmulighed i nærheden.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) ser frem til indsatsen: ”Vores endelige mål ligger helt fremme i 2030, men kræver et langt sejt træk, så indsatsen begynder nu. Et af de første initiativer er, at vi inviterer til elbildag på Frederiksberg Rådhusplads, hvor alle interesserede er velkomne. Her kan man se de nyeste modeller inden for el og hybridbiler, ligesom man kan stille spørgsmål til producenter og til repræsentanter for Frederiksberg Kommune,” siger han.

På elbildagen viser Frederiksberg Kommune også sine elektriske køretøjer frem. Alle er velkomne på rådhuspladsen lørdag den 16. marts fra klokken 10 til 15.

Læs mere her.