Frederiksberg Kommune vil give langt flere medarbejdere mulighed for at blive testet for corona i den kommende tid. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Endnu flere medarbejdere skal have adgang til lyntests for corona. Det drejer sig blandt andet om ugentlige tests af ansatte på botilbud, herberger, skoler og dagtilbud. Det sker efter den seneste udmelding om, at der nu er tilvejebragt en større testkapacitet i form af mobile lyntestenheder.

Borgmester Simon Aggesen (C) glæder sig over muligheden: ”Vi venter alle på vaccinen, og det skrider fremad dag for dag. Men indtil vaccinen er gennemført, må og skal vi holde fast og sikre, at virus ikke spreder sig. Derfor vil vi tilbyde flere ansatte tests i den kommende tid,” siger han.

Alle dagtilbud, skoler, døgntilbud og botilbud kan få ugentlige lyntests fra mandag den 25. januar. Specifikt for herbergerne er der indgået aftale om at tilbyde test hver anden dag med start fredag den 22. januar.

På plejecentrene testes de ansatte hovedsageligt med de såkaldte pcr-tests, og fra næste uge kan de blive testet to gange om ugen på denne måde. Derudover kan plejecentrene også benytte sig af lyntests, for eksempel i tilfælde af større smitteudbrud.

Der er fortsat mulighed for at blive lyntestet i festsalen på Frederiksberg Rådhus i tidsrummet 9-20 på hverdage og 10-19 i weekenden. Tilbuddet gælder alle.