Kom og vær med når Frederiksberg går sammen og indsamler affald den 1. september. 

Søndag den 1. september inviterer Frederiksberg Kommune hele byen til at deltage i en fælles affaldsindsamling. Begivenheden er et nyt led i den samlede indsats for at holde byen ren, og borgmester Simon Aggesen (C) opfordrer alle interesserede til at give en hånd med: ”Vi går meget op i, at byen er ren og pæn, og der er allerede private affaldsindsamlinger, hvor familier og venner samler affald op, når de alligevel er ude at gå en tur. Det er på alle måder prisværdigt, og derfor vil Frederiksberg Kommune intensivere indsatsen ved en fælles indsamlingsdag, der kan sætte fokus på vores smukke by og behovet for at passe på den i fællesskab,” siger han.

Alle er velkomne til at deltage, som sker ved at møde ved en af byens ti uddelingsstationer, hvor der udleveres handsker, skraldeposer og en vest til hvert indsamlingshold samt et kort over, hvor affaldet kan stilles, når de er færdige eller senest, når indsamlingen er slut klokken 14. Stationerne er åbne fra klokken 9 til 9.30.

Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V) understreger, at indsamlingsdagen er et led i en større indsats for at holde byen pæn. ”Vi arbejder ud fra ”broken window-teorien”, som går ud på, at affald avler mere affald. Hvorimod hvis der er pænt og rent, så vil det påvirke flere til at gøre en indsats for at undgå at snavse byen til. Derfor prioriterer vi renhold højt i det daglige, og dette nye tiltag vil forhåbentlig bidrage til, at flere bruger byens skraldespande, også i dagligdagen,” siger han.

Fakta – her finder du udleveringsstationerne mellem 9 og 9.30
Kristian Zhartmanns Plads
Aksel Møllers Plads v. Godthåbsvej
Julius Thomsens Plads v. Rosenørns Allé
Niels Ebbesens Vej v H.C. Ørsteds Vej
Platanvej v. Frederiksberg Allé
Borgmester Godskesens Plads v. Dalgas Boulevard
Sønderjyllands Allé v. A. D. Jørgensens Vej
Lindevangsparken v. Finsensvej
Femte Juni Plads v. C. F. Richs Vej
Frederiksberg Rådhusplads – her står borgmester Simon Aggesen for uddelingen fra klokken 9-11.

Læs mere om affaldsindsamlingen her.