Frederiksberg bliver tre navngivne pladser rigere, og det skal fejres med bobler og kransekage den 3. september. Alle er velkomne.

Tre byrum omkring retten på Frederiksberg skal navngives den 3. september: Holger Kallehauges Plads, Domhusgården og Skyggens Plads. Borgmester Simon Aggesen (C) opfordrer alle interesserede til at deltage: ”Frederiksberg Kommunalbestyrelse navngiver tre byrum, som er med til at give området omkring Retten på Frederiksberg endnu mere identitet og historie. Jeg synes, vi har fundet fine navne, der er med til at understrege pladsernes bidrag til byen og kvarteret, og jeg håber mange vil deltage, så navngivningen bliver festlig,” siger han.

Det nye byrum foran Retten på Frederiksberg opkaldes efter Holger Kallehauge og kommer til at hedde Holger Kallehauges Plads. Holger Kallehauge var landsretsdommer og stedfortræder for Folketingets Ombudsmand. Han var en årelang forkæmper for handicapperedes rettigheder, særligt som formand for Landsforeningen af Polio- Trafik- og Ulykkesskadede og mangeårig formand for Handicaprådet på Frederiksberg.
Byrummet mellem Solbjerg Kirke, den tidligere politigård og domhuset har er oprindelig skabt af arkitekt og professor ved Kunstakademiet Hack Kampmann. Nu navngives byrummet Domhusgården, så det intime gårdrum understreges af selve navnet.

I 2017 tilbød Jørgen Haugen Sørensen at stille sin skulptur, Skyggen, midlertidigt på pladsen ved siden af den ny retsbygning på Solbjergvej. Skyggen blev hurtigt en del af Rettens fortælling og hverdag. Med økonomisk støtte fra Augustinusfonden, Beckett-Fonden, Frederiksberg Fonden og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond og i samarbejde med Frederiksberg Kommune er det gjort muligt, at Skyggen bliver fast beboer på pladsen – og pladsen kommer til at hedde Skyggens Plads.
Formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg, Jan E. Jørgensen (V), glæder sig over pladsernes nye navne og forløbet, der er gået forud:

”Det er en typisk Frederiksbergløsning, hvor mange gode kræfter har trukket i samme retning. Det gælder i forhold til finasiering til Skyggens faste plads ved retten og også i forhold til de nye navne, som er foreslået af engagerede borgere og medarbejdere. Samlet set får vi en god løsning og en endnu stærkere identitet i området omkring retten,” siger han.

Navngivningen begynder klokken 15 med mødested foran Retten på Frederiksberg, i fremtiden: Holger Kallehauges Plads. Denne navngives først, hvorefter deltagerne til fods begiver sig til de øvrige pladser og navngiver dem.

Læs pressemeddelsen her eller se mere på begivenheden lige her.