Frederiksberg Kommune udvider nu mulighederne for nødpasning, så forældre kan få passet børn uden for daginstitutionernes normale åbningstid. Det oplyses i en pressemeddelse.

(C): ”Medarbejdere i kritiske funktioner arbejder hårdt og på alle tider af døgnet for at hjælpe os alle sammen igennem krisen. De løser en meget vigtig samfundsopgave, og de skal naturligvis også kunne få deres børn passet, mens de er på arbejde. Derfor udvider vi nu vores nødpasning og holder åbent hele døgnet alle ugens syv dage”.

Også formand for børneudvalget Laura Lindahl (LA) glæder sig over beslutningen: ”Det er en svær tid for os alle, men ikke mindst for de børnefamilier, hvor mor og far bliver kaldt på arbejde på skæve tidspunkter og måske med kort varsel. Nogle har familie eller venner, der kan træde til og hjælpe, men det gælder langt fra alle, og for dem er der nu også en mulighed for at få børnene passet”.

Alle forældre til børn i alderen 0 – 9 år vil blive orienteret via institutionernes børneintra og skolernes AULA.

Fakta om nødpasningen.
Nødpasningen gælder børn af medarbejdere i kritiske funktioner, som er ansat i sundhedssektor eller lignende, og hvor øvrige pasningsmuligheder ikke har kunnet løse udfordringen. Pasningen foregår på institutionen Børneambassaden.

Tilbuddet gælder børn i alderen 0-9 år og har åbent alle døgnets timer.

Børn i dagtilbudsalderen vil alene skulle bruge dette tilbud. Børn i skolealderen vil i dagtimerne have adgang til nødpasning på deres skole, men kan uden for dennes åbningstid bruge det nye tilbud om nødpasning.

Forældre, der har behov for nødpasning, skal kontakte pladsanvisningen enten telefonisk på 3821 0042 eller på mail pesi01@frederiksberg.dk.