Tag med Frederiksbergguiden Lars Lind på Parkvandring den 19 august 2023. På turen møder I en kongelig park, der også er et yndet udflugtsmål i storbyen. De to anlæg er formet af skiftende tiders smag og behov, oven på det smukt bakkede landskab.

Fra toppen af Valby Bakke er der udsigt over historien. Her lå Solbjerg, bronzealderens kultsted med gravhøje. Her rejste sig Frederiksberg Slot, med landskabshave i den franske stil, for at vise at Enevælden for alvor var kommet til landet. I dag er her snoede stier og overraskende udsigter, efter den blev landskabshave i den engelske stil i 1802. Også i dag bliver parken godt passet på.

Søndermarken var først udlagt som kongelig jagtpark, men i dag er de vilde dyr godt passet på i Zoologisk Have. Det gamle vandresevoir under den centrale plæne er udstillingstedet Cisternerne. Søndermarken er blevet omformet i 2015 for at komme den oprindelige landskabshave nærmere, og man kan se nye og gamle indslag i bakkerne fra Eneboeren Hus, den Norske Hytte og Jernporten. Det er alle dage et populært udflugtssted.

Sted: Frederiksberg Have, Frederiksberg Runddel 3 E, Frederiksberg
Dato: Lør. d. 19. august 2023
Tid:, kl. 12-14.
Pris: Entré: 150 kr Køb/bestil billet
 
Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk