Regeringen lægger op til at give Aveny-T på Frederiksberg Allé tre millioner kroner om året fremover. Fra 2020 skal Aveny-T teatret have en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra staten på tre millioner kroner årligt.

Det er en del af regeringens nye teaterudspil, og det glæder borgmester Jørgen Glenthøj (C): ”Aveny-T har altid haft en helt særlig rolle i teaterverdenen og en kæmpe betydning for scenekunsten – ikke bare i hovedstaden, men på landsplan. Derfor er jeg meget glad for dette udspil, som, jeg håber, regeringen kommer i mål med,” siger han.

Aveny-T har stået uden for ”Det Københavnske Teatersamarbejde”. Det har betydet, at teatret hidtil ikke har fået del i de store statslige tilskud. Frederiksberg Kommune har hjulpet teatret flere gange i de seneste år, og nu er formand for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Simon Aggesen (C), begejstret for udsigten til, at teatret endelig får del af de statslige tilskudsmidler:

”Aveny-T er et nytænkende, moderne og dybt professionelt teater med sin helt egen profil. Det formår igen og igen at tilbyde forestillinger, der rammer tidsånden knivskarpt. Samtidig formår Aveny-T at favne mange målgrupper, ikke mindst de yngre og at skabe og fastholde en teaterinteresse også her. Det er glædeligt, at Aveny-T nu ser ud til at modtage det tilskud, som dets kunstneriske betydning indlysende gør det berettiget til,” siger han.

Læs pressemeddelelse fra Kulturministeriet her.