Fra og med 9. december vil det igen ikke være muligt at bruge den første sæderække bag chaufføren i Movias busser. Det har Movia besluttet i forlængelse af statsministerens pressemøde 7. december for at vise et særligt hensyn til chaufførerne. Busserne kører herudover som normalt. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Copyright: Movia Foto: Ulrik Jantzen

Movia har besluttet at kunderne igen ikke kan bruge den første sæderække bag buschaufføren i Movias busser. Tiltaget træder i kraft fra og med 9. december. Det sker som en ekstra foranstaltning af hensyn til at passe godt på chaufførerne og som tillæg til de mange tiltag, som Movia i forvejen har taget for at sikre alle en tryg rejse med bussen. Den konkrete anledning er de særlige restriktioner, som er indført i 38 kommuner på Sjælland. Kravet om ikke at benytte forreste sæderække indføres for alle Movias 1.300 busser på hele Sjælland.

Busdriften opretholdes med normal køreplan, ligesom billetkontrollen fortsat gennemføres uden fysisk kontakt og efter de særlige covid-19 retningslinjer, hvor der holdes ekstra afstand til kunden. Det vil også fortsat være muligt at gå ind ad fordøren, som holdes åben for at sikre god luftcirkulation i bussen. I gennemsnit åbner busserne dørene hvert godt 3. minut.

De hidtidige begrænsninger for, hvor mange der må køre med bussen fastholdes, dvs. på nær forreste sæderække må man bruge alle siddepladser, samt halvdelen af ståpladserne.

Afspærringen af første sæderække gælder indtil videre frem til 8. januar 2021.

Andre gældende tiltag

 
  • Kontantsalget er fortsat midlertidigt indstillet.
  • Kunderne opfordes fortsat til ikke at gøre ophold ved chaufføren.
  • Der gøres stadig grundigt rent indvendigt i busserne hver dag med særligt fokus på holdestænger, stopknapper m.v. Ved midterdøren er der monteret en rengøringsseddel, så man som kunde kan se, hvornår bussen senest er rengjort.
  • Der luftes ud i busserne omkring hvert 3. minut, når dørene åbnes. Fordøren kan stadig anvendes – helt som man plejer.
  • Movia bibeholder personale på gaden, som guider kunder og holder øje med, at der ikke opstår kapacitetsproblemer.
  • Kunderne mindes om at holde afstand, vise hensyn, bruge mundbind, følge myndighedernes anbefalinger og rejse med omtanke. Erfaringen viser, at kunderne er gode til at overholde retningslinjerne og bruge mundbind.