Selvom boligpriserne faldt i seks kommuner i 1. kvartal af 2017, er boligmarkedet i Region Hovedstaden stadig i fremgang. Det viser Bolighed.dks Prisindeks, der har opgjort de allernyeste kommunale boligdata for 1. kvartal 2017.

Det er stadig en overskudsforretning at eje en villa eller et rækkehus i Region Hovedstaden. Det viser de seneste udbudstal for boligmarkedet i området. Det skriver Bolighed.dk i en pressemeddelelse.

I gennemsnit er priserne på et hus eller et rækkehus i Region Hovedstaden steget med 4,5 procent i forhold til første kvartal sidste år. Det viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk af udbudspriserne fra 1. kvartal 2017.

– Der er ikke noget, der tyder på, at gassen er ved at gå ud af boligmarkedet i København. Så længe vi har lave renter, stigende indkomster og høj beskæftigelse ser priserne ud til at fortsætte med at stige, siger www.bolighed.dk‘s adm. direktør, Christian Jaspers.

Opgørelsen viser, at over det seneste år er udbudsprisen på huse steget i alle de 29 kommuner i Region Hovedstaden. Højest er priserne i Frederiksberg Kommune, hvor et hus på 140 kvadratmeter nu i gennemsnit koster 7,7 millioner kroner.

Ser man på priserne på de huse eller rækkehuse, der sættes til salg, er der dog store forskelle kommunerne i mellem.

Her er priserne steget mest
Selvom boligerne i Frederiksberg Kommune med 55.400 pr. kvadratmeter har regionens højeste kvadratmeterpriser, så er det boligejere i en helt anden kommune, der kan glæde sig over de største procentuelle prisstigninger.

Højdespringeren i Region Hovedstaden er således boligmarkedet i Halsnæs Kommune, hvor et hus i gennemsnit er steget med imponerende 11 procent det seneste år. Det vil sige, at et hus på 140 kvadratmeter, der sidste år i gennemsnit kunne købes til 1,8 mio. kr. i dag er blevet tæt på 200.000 kr. mere værd.

Næsten ligeså glade kan boligejerne i Rødovre Kommune være, fordi huspriserne her steg med 10,6 procent i forhold til første kvartal i 2016.

Om Boligheds Prisindeks
Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg.

Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.