De skærpede nationale tiltag forlænges frem til 17. januar 2021. Få her et hurtigt overblik over alle gældende tiltag og restriktioner for at hindre spredningen af COVID-19. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Overblik over nationale COVID-19-tiltag
En række nationale tiltag er gældende til og med 28. februar 2021 herunder forsamlingsforbud, påbud om mundbind og visir mv. Desuden forlænges de skærpede nationale tiltag, der har været gældende frem til og med 3. januar 2021, til nu at gælde frem til og med 17. januar 2021. Dermed opretholdes en markant nedlukning af aktiviteter i Danmark.

Dertil kommer en række særlige tiltag, restriktioner og anbefalinger ifm. nytår 2020/2021.

De skærpede tiltag indebærer blandt andet, at elever og studerende som udgangspunkt skal have fjern- og digital undervisning, serveringssteder mv. skal holde lukket for indtagelse på serveringsstedet, ligesom indendørslokaler, hvor der udøves bl.a. kultur- og idrætsaktiviteter, skal holdes lukket. Der opfordres ligeledes til fortsat hjemmearbejde. Udvalgsvarebutikker, som fx byggemarkeder, boligforretninger m.v. skal fortsat holdes lukkede ligesom indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer. Det gælder også for liberale serviceerhverv, hvor den nødvendige smitteforebyggende afstand ikke kan sikres, herunder frisører, massører, tatovører, køreskoler m.v.

Butikker, der udleverer pakker, må fortsat gerne udlevere forudbestilte og forudbetalte pakker ved e-handel, herunder fyrværkeri.

Der vil i hele perioden fortsat være åbent i dagligvarebutikker/supermarkeder, apoteker og butikker med medicinsk udstyr.