På SSI’s hjemmeside kan du nu se, hvor stor en andel af landets plejehjemsbeboere der er vaccineret mod covid-19. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Statens Serum Institut

Siden vaccinationsindsatsen mod covid-19 startede i juledagene, har Statens Serum Institut (SSI) overvåget andelen af vaccinerede danskere.

Der har været stort fokus på at få vaccineret de mest sårbare på landets plejehjem. Du kan nu følge med i denne del af indsatsen på covid19.ssi.dk. Her er de daglige tal for vaccinetilslutningen blevet udvidet med tal for, hvor mange af landets plejehjemsbeboere, der er vaccineret. På samme måde kan du se, hvor stor en andel af alle plejehjemsbeboere, der indtil nu har modtaget det første stik.

Ifølge de nyeste tal fra i dag er 35.663 personer på plejehjemmene begyndt på deres vaccinationsforløb ud af den samlede målgruppe på 40.089 personer.

Tallene viser, at 89% af plejehjemsbeboere på nuværende tidspunkt har taget imod tilbuddet om vaccination.

”Plejehjemsbeboere har en høj risiko for et alvorligt forløb af covid-19. Derfor er det glædeligt, at vaccinationsindsatsen har været en succes med en så høj tilslutning til vaccinationstilbuddet”, siger afdelingschef Palle Valentiner-Branth, fra SSI’s Afdeling for Infektionsepidemiologi og Forebyggelse.

Tal for færdigvaccinerede på vej

Opgørelsen indeholder personer med bopælsadresse på plejehjem, plejecentre og friplejeboliger målrettet ældre. Og tilslutningen vises både på regions- og kommuneniveau.

”Vi er glade for, at vi nu på daglig basis kan vise disse tal. De vacciner mod covid-19, der indtil nu er godkendt i Danmark, kræver to vaccinationer, før man er færdigvaccineret. Andelen af færdigvaccinerede plejehjemsbeboere vil naturligvis også kunne ses i rapporten inden længe”, siger Palle Valentiner-Branth.

Her kommer tallene fra

Ligesom SSI’s normale overvågning af vaccinationer i Danmark, sker overvågningen via Det Danske Vaccinationsregister (DDV), hvor SSI kan følge med i, hvor mange personer der har fået én eller to vaccinationer mod covid-19.

Læs mere

Du kan se mere om SSI’s overvågning af epidemien på covid19.ssi.dk/overvagningsdata.