Gribskovgruppen A/S og Frederiksberg Kommune har besluttet at afvikle samarbejdet om Flintholm Svømmehal. Svømmehallen fortsætter med at være åben for brugerne, mens der arbejdes med en ny plan for svømmehallens fremtid.

Efter næsten to års drift har Gribskov Gruppen, som står bag driften af Flintholm Svømmehal, meddelt Frederiksberg Kommune, at det ikke har været muligt at drive Flintholm Svømmehal uden et økonomisk tab. Derfor ønsker virksomheden at afvikle samarbejdet, og mandag aften godkendte Magistraten en aftale om afvikling af samarbejdet.

Foto: Anne Beth Witte

”Aftalen sikrer, at svømmehallens mange brugere ikke vil opleve ændringer her og nu. Samtidig giver den os tid til at tænke alle muligheder godt igennem, så vi kan finde ud af, hvordan vi viderefører Flintholm Svømmehal bedst muligt,” siger borgmester Simon Aggesen (C).

Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Nikolaj Bøgh (C), er også tilfreds med aftalen: ”Nu ser vi fremad og forsøger at skabe ro om svømmehallens fremtid for brugerne, foreninger, gæster og – ikke mindst – svømmehallens medarbejdere. Der er mange spørgsmål, som vi nu skal finde svar på i en politisk proces. Og vi informerer løbende undervejs,” siger han.

Bestyrelsesformand i Gribskov Gruppen Mogens Jørgensen siger: ”Vi er naturligvis ærgerlige over, at det ikke kunne lykkes for os at etablere en økonomisk fornuftig drift af Flintholm Svømmehal. Men vi er glade for den svømmehal vi har bygget til Frederiksberg Kommune og den modtagelse den har fået af kommunens borgere. Når det ikke kunne være anderledes, er vi glade for at svømmehallen fortsætter i nyt regi til gavn for borgerne på Frederiksberg og ikke mindst vores engagerede medarbejdere.”

Frederiksberg Kommune arbejder på at afdække mulige modeller for den videre drift af Flintholm Svømmehal efter 1. juli 2020. Kommunalbestyrelsen behandler en plan for fortsat drift af svømmehallen efter sommerferien.

Fakta.
I 2014 indgik Gribskov Gruppen og Frederiksberg Kommune et Offentlig-Privat Samarbejde (OPS) om etablering og drift af den ny svømmehal og gymnastikhal på Bernhard Bangs Allé.
Flintholm Svømmehal åbnede i 2017.
Aftalen om afvikling af samarbejdet sikrer, at Gribskov Gruppen driver svømmehallen som hidtil frem til 1. juli 2020.
Frederiksberg Kommunalbestyrelse beslutter efter sommerferien, hvordan kommunen vil sikre en fortsat drift af svømmehallen fra 1. juli 2020.

Læs pressemeddelsen her.