På Frederiksberg er det politisk besluttet, at der skal indføres minimumsnormeringer allerede i 2022. Målet er, at der fra 2022 skal være mindst en voksen per 3 børn i vuggestuerne og en per 6 børn i børnehaverne, oplyser Frederiksberg Kommune.

Siden efteråret 2020 er normeringen forbedret, så der nu er 3,1 barn per voksen i vuggestuerne mod 3,2 barn i september sidste år. I børnehaverne er tallet gået fra 6,3 til 6,2 barn per voksen.

Udviklingen glæder borgmester Simon Aggesen (C):

”Alle børn på Frederiksberg skal have en god start på livet, og der skal være tid og overskud til byens mindste. Vi har gode dagtilbud, som skaber en tryg og udviklende hverdag for børnene, men der er også dage, hvor der skal løbes meget hurtigt for at nå det hele. Det er hverken børn eller voksne tjent med i længden, og derfor er jeg glad for, at børnene nu har fået flere voksne omkring sig, og at vi allerede fra næste år får indført minimumsnormeringer i alle byens dagtilbud”.

Frederiksberg er lige som landets øvrige kommuner udfordret af manglen på pædagoger. Derfor har kommunen lavet en samlet strategi for kvalitetsudvikling på dagtilbudsområdet. Meritpædagoguddannelse og bedre praktikforløb for pædagogstuderende er blandt de mange indsatser, som skal tiltrække flere pædagoger, så kommunen når en fordeling på 60 procent pædagoger og 40 procent hjælpere.

Kilde

Foto: ABW