​​​​​​​Poserne med Frederiksbergs egen bæredygtige og insektvenlige frøblanding ”Frederiksberg Blomstereng” blev revet væk på få dage tidligere på foråret. Nu har Frederiksberg Kommune skaffet et ekstra parti, og alle Frederiksberg-borgere er velkomne til at hente en pose pr. person på Frederiksberg Rådhus så længe lager haves, oplyser kommunen.

Meget tyder på et insektvenligt og farverigt forår på Frederiksberg. Tidligere på foråret hentede Frederiksbergs borgere cirka 2400 poser med frøblandingen Frederiksberg Blomstereng, og nu er der nye frøposer klar til afhentning.

Borgmester Simon Aggesen (C) er overvældet og begejstret for den store interesse:

”Jeg synes det er forrygende at tænke på, hvordan denne frøblanding skyder op overalt i byen som et smukt og håndgribeligt tegn på byens sammenhængskraft og Frederiksberg-borgernes bæredygtige og klimavenlige indstilling. Jeg vil opfordre alle, der endnu ikke har hentet en pose, til at gøre det, og få plantet blandingen i haven, i gården eller på altanen,” siger han.

Frøblandingen er sammensat i samarbejde med organisationen Plan Bi og Dansk Biavlerforening, og den består af frø fra i alt 35 forskellige planter, der tilsammen danner et ideelt spisekammer for mange forskellige slags bier, sommerfugle og andre insekter.

Frøposerne kan hentes ved Vestindgangen på Frederiksberg Rådhus i åbningstiden mandag og torsdag klokken 9 til 17 og tirsdag, onsdag og fredag klokken 9 til 13. Læs mere her.

Foto: ABW