Små online kurser med stor deltagerinddragelse

Abstrakte almenbegreber forlenes med en levende sanselighed, når LOGOS forankres i MYTHOS. Hver gang tager vi udgangspunkt i en mytologisk fortælling og arbejder protreptisk med et tilhørende begreb.

Vi kommer omkring:

– Den nordiske mytologi og begrebet “gæstfrihed”

– Anden Mosebog og begrebet “tillid”

– En oldgræsk tragedie og begrebet “ærbødighed”

– Babylonisk heltedigtning og begrebet “venskab”

Der er ingen deltagerkrav, max 8 deltagere. Det koster 300 kr. pr gang inkl. moms. Vælger du at deltage alle fire gange, er prisen 1.000 kr. inkl. moms

Kl. 16-18

Datoer

24. marts 23. maj 29. september 24. november

“Mythos er den henvendelse, der forud og fra grunden angår alt menneskevæsen” — Martin Heidegger

Undervisere

Mads Højmark har i mange år arbejdet med udvikling af ledere, medarbejdere og organisationer. Han fungerer til daglig som coach, rådgiver, underviser og facilitator. Mads er oprindelig uddannet cand.phil. i filosofi og nærer en dybfølt passion for mytologi. Han er indehaver af THAUMAS Eksistens & Undren: www.thaumas.dk

Maibritt Isberg Andersen er ejer af virksomheden ZTRONG. Hun har specialiseret sig i den filosofiske dialogorienterede samtaleform protreptik. Hun tilbyder protreptikeruddannelsen og protreptiske netværk i København og Slagelse. www.ztrong.dk

FILOSOFISKE SAMTALER I MYTERNES LYS

24. marts 2022

Vi hører om Odins uanmeldte besøg i kong Geirrøds hal. Det er fortællingen om, hvordan en fader og hans søn møder mysteriet på fundamentalt forskellige måder. Vi arbejder med begrebet “gæstfrihed”.

– – – – – – – – – – – – – – – –

FILOSOFISKE SAMTALER I MYTERNES LYS

23. maj 2022

Vi hører fortællingen om Moses i det ukendte ødeland. Der, hvor tornebuske står i flammer uden at fortæres. Der, hvor stave bliver til slanger. Der, hvor de faste holdepunkter slippes. Vi arbejder med begrebet “tillid”.

– – – – – – – – – – – – – – – –

FILOSOFISKE SAMTALER I MYTERNES LYS

29. september 2022

Vi hører fortællingen om Dionysos, der ankommer til Theben. Anerkendt og fejret af nogle, forhånet og forfulgt af andre — med uoverskuelige konsekvenser til følge. Vi arbejder med begrebet “ærbødighed”.

– – – – – – – – – – – – – – – –

FILOSOFISKE SAMTALER I MYTERNES LYS

24. november 2022

Vi hører om kongen, Gilgamesh, og vildmanden, Enkidu. Det er fortællingen om mødet med Den Anden som modspiller og medspiller — om sejr og glæde, om tab og sorg. Vi arbejder med begrebet “venskab”.

Du tilmelder dig her: https://www.ztrong.dk/kurser-hos-ztrong/

Foto: ZTRONG