FDF F10 byder velkommen i Solbjerg Kirke til august. Fra august trækker en håndfuld frivillige voksne i (frilufts)tøjet, når den nye FDF-kreds FDF F10 Solbjerg slår dørene op for børn og unge i Solbjerg Kirke på Frederiksberg. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Fotograf Thomas Heie Nielsen / FDF Landslejrfortræning

“Vi har en drøm”, siger Daniel Svendsen med et stort smil, når man spørger ham hvorfor han kaster sig ud i projektet. FDF på Frederiksberg har i dag ca. 600 medlemmer i alt, fordelt på 6 kredse. Til august er det så planen, at der åbner endnu en kreds. De to FDF-Ledere Daniel Svendsen, 40 år, og Clara Troensegaard, 36 år, står i spidsen for FDF F10 Solbjerg og de har store planer.

FDF er stiftet på Frederiksberg i 1902 og er dermed Danmarks ældste uniformerede børne- og ungdomsorganisation (Wiki). Sidste gang FDF åbnede en kreds på Frederiksberg var i 1975, da FDF F.8. Søkreds blev stiftet.

“Vi er så heldige, at Solbjerg Kirke på Howitzvej har budt os velkommen, så det er her vores nye kreds skal have hjemme”, fortæller Clara Troensegaard. “Her skal vi danne ramme for små og store oplevelser, og venskaber for livet.” Clara har været medlem af FDF siden hun var 7 år, så hun ved hvad hun snakker om.

De to FDF’ere lægger ikke skjul på, at opgaven med at starte en ny kreds op er et stort projekt. “Men efter vi fik idéen til projektet, og så fik formuleret vores vision for en ny kreds, ja, så gik det stærkt. Vi tror så meget på det, at vi nu kan vi slet ikke lade være”, forklarer Daniel.

Og hvad er så FDF’erne vil tilbyde børn på Frederiksberg, som ikke findes allerede? “Mere friluftsliv! Så kort kan det siges!” siger de samstemmigt. “Natur og friluftsliv er jo en del af FDF’s værdier. Men i FDF F10 Solbjeg vil vi gøre det til kredsens DNA”.

FDF F10 inviterer til online infomøde tirsdag d. 16. marts 2021 på Zoom, hvor man kan høre mere om dét at være med i F10, både som barn og voksen. Helt uforpligtende, selvfølgelig. Find også ”FDF F10 Solbjerg” på Facebook og Instagram, eller kontakt Daniel mob 2235 3377 og hør mere.