Seks unge mænd er i dag blevet idømt mellem seks måneders fængsel og to år og seks måneders fængsel. De er dømt for at være gerningsmænd til 38 forhold af hovedsagligt tricktyveri og røveri. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

De mange tyverier og røverier fandt sted sidste sommer, hvor gruppen af unge i de fleste tilfælde afledte deres ofres opmærksomhed ved at danse tæt ved dem. Mens offeret var uopmærksomt, stjal gruppen deres smykker, telefoner eller punge.

I dag i Københavns Byret blev de seks unge mænd, der er mellem 17 og 19 år, kendt skyldige i sammenlagt 38 forhold, som de i forskellige konstellationer har stået bag. De kriminelle handlinger er som oftest blev begået i Indre By, på Nørrebro og på Hellerup Station.

I flere af forholdene var der rejst tiltale for røveri, da anklagemyndigheden vurderede, at der i dé forhold blev udøvet vold i form af slag eller fremsat trusler om vold. Også det blev de seks fundet skyldige i.

Alle seks har været varetægtsfængslet siden juli 2020, to af dem i surrogat på en ungdomsinstitution fordi de er under 18 år.

»De 38 forhold blev begået på lidt mere end 14 dage, og det er rigtig mange sager, som vi nu har rettens ord for, at de seks personer samlet har på samvittigheden. Derfor er jeg godt tilfreds med de domme, som retten i dag er nået frem til,« siger anklagerfuldmægtig Sofie-Amalie Brandi.

De seks dømte er asylansøgere fra henholdsvis Marokko og Algeriet. Ud over fængselsstraffe blev de også udvist af Danmark. Indrejseforbuddene spænder fra mellem seks år og til udvisning for bestandigt.