Et bytteskab er et åbent skab, hvor naboer kvit og frit kan stille og tage ting fra. Det kan være ting, som naboerne ikke længere ønsker, men som har værdi for andre – eksempelvis tøj, bøger, spil, sportsudstyr, køkkenting, service, legetøj og meget mere.

Jeres bytteskab kan for eksempel stå i gården, i cykelkælderen eller på et andet fællesareal, hvor alle jeres beboere har adgang.

Foto: Frederiksberg Kommune

Hvad får min boligforening ud af at være med?

  • Et bytteskab, der leveres og monteres
  • En månedlig servicering (rengøring og eftersyn) i 6 måneder
  • En unik og sjov mulighed for at dele og bytte I jeres boligforening samtidig med, at I skåner miljøet
  • Et styrket socialt nabofællesskab, da I lader gode ting blive delt mellem naboerne

Ansøg senest den 22. maj

I skal stille med en person, der har lyst til at være ”miljøambassadør”. En miljøambassadør er en person, der brænder for at gøre jeres ejendom mere grøn.

Miljøambassadøren skal holde opsyn med jeres bytteskab i de seks måneder, som projektet varer.

Miljøambassadøren skal også have lyst til at komme til et hyggeligt møde med andre miljøambassadører, som Naboskab og Frederiksberg Kommune afholder i begyndelsen af projektet. Er du interesseret, så skriv til os og hør mere.

Svar på tre nedenstående spørgsmål og send dem senest mandag d. 22. maj klokken 12: 

  1. Beskriv din boligforening (1) type, 2) antal opgange) 3) antal lejligheder, 4) antal beboere, 5) beliggenhed).
  2. Beskriv miljøambassadøren i jeres boligforening. Skriv 10 linjer om, hvem du er, og hvorfor du brænder for at gøre din boligforening mere grøn.
  3. Beskriv jeres motivation for at være med. Skriv 5-10 linjer om, hvorfor lige præcis jeres boligforening skal være med i projektet.

Send ansøgningen til Hanne Hjorth på hh@naboskab.dk, så kan det være, at I er én af de 10 heldige boligforeninger.

Projektstart

Projektet henvender sig udelukkende til boligforeninger i Frederiksberg Kommune. Vi udvælger projektdeltagerne efter den 22. maj. Projektet starter den 1. juni, hvor jeres bytteskab bliver installeret, og løber frem til og med den 1. december 2017.

Bytteskabet er i løbet af projektet indeholdt i affaldsgebyret, så I skal ikke betale ekstra. Projektet bytteskabet er et samarbejde mellem naboskab og Frederiksberg Kommune, Miljø – Affald og Genbrug og støttet af Erhvervsstyrelsen.

/Pressemeddelelse – Frederiksberg Kommune.