Et nyt tilbud på Biblioteket Frederiksberg giver børn og deres voksne fri adgang til historieportalen Fortælletid, hvor man kan få en god historie fortalt af landets bedste historiefortællere. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Som landets første kommune tilbyder Frederiksberg Kommune fri adgang til historieportalen Fortælletid, som henvender sig til alle, der holder af at få fortalt gode historier, hvor og når det passer dem.

Borgmester Simon Aggesen (C) er glad for at kunne tilbyde Frederiksbergs borgere adgang til en verden fuld af fortællinger: ”Alle har ret til at få en god historie, for historier binder os sammen og giver os noget at snakke om. Da jeg var barn, drømte jeg om få prinsessen og det halve kongerige. Jeg blev ikke konge, men jeg fandt prinsessen, og så blev jeg borgmester i, hvad jeg mener, er Danmarks dejligste by. Historier følger mig også i dag, hvor jeg selv har fået børn og fortæller de historier, jeg hørte som barn, videre til mine egne børn, siger han.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Nikolaj Bøgh (C) bakker også op: ”Alle de historier vi kender, er vigtige for vores egen historie og de er en vigtig del af vores kultur. De giver os stof til eftertanke i eftertiden. Man bliver aldrig for gammel til en god historie, så jeg håber, at både børn, unge og voksne vil benytte sig af Fortælletid”, siger han.

På Fortælletid finder man videoer med landets bedste historiefortællere, og der er både kendte og mindre kendte eventyr, historier fra den nordiske mytologi og en masse andre fortællinger, som børn, unge og voksne kan fordybe sig i. Bag Fortælletid står Kasper Sørensen, som også er medskaber af BestTellers, scenen for levende historiefortælling og den professionelle fortællefestival Words.

Sådan får man adgang til Fortælletid.
Fra den 1. juli får man adgang til Fortælletid via Biblioteket Frederiksbergs hjemmeside fkb.dk/fortælletid