Tingene går stærkt i Grønland. Der bygges og udvikles. Film og kunst er i rivende vækst. Imens udviklingen blæser derudaf, søger flere unge grønlændere tilbage, og tatoverer sig med oprindelige inuit ansigtstatoveringer for at udtrykke deres identitet, tilhørsforhold og stolthed over den grønlandske kultur.

Foto: Paninnguaq af Charlotte Lakits

Frederiksberg Biblioteket undersøger, hvad der rør sig i det moderne Grønland gennem to helt nye digitale fotoudstillinger samt en række digitale arrangementer om grønlandsk litteratur og kunst.

Her kan man fx deltage i artisttalk med forfatter Jessie Kleemann, foredrag med forfatter Martin Breum og filmvisning med instruktør Kenneth Sorento. Digitalt tema om Det nye Grønland fra den 20. januar – 5. marts 2021 på bibliotekets hjemmeside og Facebookside.

Temaet om Det nye Grønland er blevet til i samarbejde med Det Grønlandske Hus i København og kan ses her: https://fkb.dk/detnyegrønland

Digitalt program:
Udstilling: Grønlands unge stemmer
“My camera. Their Words”. Sådan indleder kunstner Charlotte Lakits sin portrætserie af unge grønlændere. I alle billederne er der inkorporeret poetiske tekster, som de unge sammen med forfatter Jessie Kleeman har skrevet om dem selv.
20. januar – 4. marts på fkb.dk/grønland

Udstilling: To grønlandske myter
Kunstnerne Jukke Rossing og Malu Rossing har nyfortolket de gamle grønlandske myter gennem smukke billeder og poetiske tekster.
20. januar – 4. marts på fkb.dk/grønland

Filmvisning: Kampen om Grønland
Filminstruktør Kenneth Sorento præsenterer dokumentaren Kampen om Grønland, der sætter fokus på den nye generation af grønlændere og spørgsmålet om uafhængighed.
25. januar klokken 19.00 på bibliotekets Facebook-profil.

Foredrag: Grønlandsk skønlitteratur – fra mundtlig fortælletradition til den nye litteratur
Forfatter og kunstner Jessie Kleemann fortæller om den historiske udvikling af den grønlandsk skønlitteratur.
4. februar klokken 17.00 på bibliotekets Facebook-profil.

Foredrag: Grønland – kongerigets nye smertepunkt.
Journalist og forfatter Martin Breum givet os et topaktuelt foredrag om de miljømæssige ændringer, samt det storpolitiske spil, der foregår i Arktis i disse år.
8. februar klokken 17.30 på bibliotekets Facebook-profil.

Artisttalk om identitet og forbindelse til Grønland
Hvordan kommer den grønlandske identitet til udtryk, når man arbejder som kunstner? Dette forsøger tatovøren Maya Sialuk og fotografen Jukke Rosing at svare på, når de mødes til en artisttalk.
4. marts klokken 20.00 på bibliotekets Facebook-profil.