Social kontrol og æresrelaterede konflikter bliver diskuteret heftigt af politikerne og i medierne. Men hvad betyder social kontrol egentlig i virkeligheden? Hvor går grænsen mellem negativ kontrol og ganske almindelig opdragelse?

C:NTACT går bag om debatten og giver scenen til en mangfoldig gruppe mennesker, der alle kan fortælle deres personlige historier om gråzonerne mellem opdragelse og kontrol.

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? er en forestilling og et undervisningstilbud, der gennem et levende møde med virkeligheden inviterer til åben dialog og refleksion om kontrollens væsen.

”Og hvordan skete det så? … ja, jeg tror jeg vil sige at jeg føler mig tvunget. Jeg blev ikke truet, men jeg følte ikke at jeg havde noget jeg skulle ha sagt. De var allerede i gang med bryllupsforberedelserne. Jeg ville ikke være en belastning for min familie. Så jeg følte bare at det var bedst at holde min kæft og følge med.” – Ula

”Jeg fortæller om mit liv, for at advare imod fanatisme og fundamentalisme. Men jeg mener ikke at religiøse mennesker, er dårlige eller dumme mennesker. Gør ikke grin med dem. Dels ønsker de at gøre det bedste, men måske går de som jeg rundt i et usynligt religiøst fængsel. ” – Simon

Forestillingen er støttet af Københavns Kommune og er en målrettet indsats for københavnske unge.

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? spiller på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg på udvalgte datoer:

AFTENFORESTILLING: Tirsdag den 21. august kl. 19.00-20.00
Link: https://billetto.dk/da/e/det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296503
WORKSHOP: Tirsdag den 21. august kl. 20.15-21.00
Link: https://billetto.dk/da/e/workshop-det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296888

AFTENFORESTILLING: Onsdag den 22. august kl. 19.00-20.00
Link: https://billetto.dk/da/e/det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296877
WORKSHOP: Onsdag den 22. august kl. 20.15-21.00
https://billetto.dk/da/e/workshop-det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296887

DAGSFORESTILLING: Torsdag den 23. august kl. 9.30-10.30
https://billetto.dk/da/e/det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296878
WORKSHOP: Torsdag den 23. august kl. 10.45-11.30
https://billetto.dk/da/e/workshop-det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296886

DAGSFORESTILLING: Torsdag den 23. august kl. 12.30-13.30
https://billetto.dk/da/e/det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296879
WORKSHOP: Torsdag den 23. august kl. 13.45-14.30
https://billetto.dk/da/e/workshop-det-mit-liv-eller-er-det-billetter-296882

OBS: Der er reserveret en bunke billetter øremærket SKOLER OG INSTITUTIONER I KØBENHAVNS KOMMUNE. Er du lærer eller pædagog i Københavns Kommune, kan du derfor skrive til billet@contact.dk hvis der står udsolgt for reservation.

Om workshoppen:
Workshoppen er målrettet udskolingselever i Københavns Kommune og pladser kan reserveres ved at skrive til billet@contact.dk

Workshoppen er en videre samtale med de medvirkende fra scenen, hvor de tilmeldte elever i mindre grupper tager dialogen videre om begrebet social kontrol. Her får eleverne lov til at dykke ned i de enkelte personers historie og kan stille dem og hinanden spørgsmål til, hvordan vi som samfund skal forstå social kontrol, og hvad vi kan gøre ved det. Eleverne deler derefter, hvad de er nået frem til på en fælles opsamling. Workshoppen giver derved eleverne en endnu dybere forståelse af negativ social kontrol som fænomen.

Du kan læse mere om C:NTACT på Facebook her, se kommende arrangementer og få de sidste nye opdateringer. På hjemmesiden kan du finde oplysninger om selve organisationen, hvad den står for samt det store arbejde der gøres for unge og ældre.

Foto: Anne Beth Witte