Ny indsats sikrer lettere adgang til delemobilitet i Svømmehalskvarteret. Indsatsen skal gøre det nemmere at være flere om samme bil og bidrage til at nedbringe antallet at biler på Frederiksberg. Det oplyser Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Det bliver nu betydeligt nemmere at vælge en grøn og fleksibel måde at transportere sig på i Svømmehalskvarteret. En ny indsats der gør det nemmere at være flere om samme bil, blev i dag indviet af borgmester Simon Aggesen (C) og udvalgsformand for By- og Miljøudvalget, Jan E. Jørgensen (V).

Det drejer sig om to nye faste pladser til delebiler, 27 parkeringspladser til elbiler som også gælder elbybiler, fire kortidsparkeringspladser til samkørsel, og to bilparkeringspladser der er omdannet til cykelparkering. De nye grønne transportmuligheder skal gøre det mere fleksibelt for borgere i området at transportere sig, og er en del af en indsats, der skal nedbringe antallet af biler på vejene.

Indsatsen glæder borgmester Simon Aggesen: ”Vi oplever stor interesse for mere fleksible transportmuligheder på Frederiksberg. Med delebiler med fast stamplads, bybiler og samkørselspladser lige ude foran døren vil det alt andet lige være mere nemt og bekvemt at benytte sig af de muligheder som et godt alternativ til at anskaffe sig en bil, ” siger Simon Aggesen.

En delebil med fast stamplads eller bybil ses som supplement til cykel og kollektiv transport og kan løse dagligdagens gøremål som at handle stort ind eller hente børn, og samtidig giver det mulighed for en weekendtur ud af byen. Et godt alternativ til selv at eje bil mener Jan E. Jørgensen: ”Det giver rigtig god mening, at vi nu gør det nemmere at transportere sig på grønne og fleksible måder. En delebil med en fast stamplads kan potentielt erstatte 5-10 privatejede biler, så her er der en gevinst at hente ved at der bliver færre biler på Frederiksberg og parkeringsmulighederne forbedres. Det er vigtige elementer i den grønne omstilling af vores by, og derfor glæder jeg mig over at kunne være med til at indvie projektet,” siger Jan E. Jørgensen

Projektet i Svømmehalskvarteret bliver evalueret inden udgangen af 2021 med tanke om at kunne udvides til større dele af Frederiksberg.

Fakta om de nye pladser til delebiler med fast stamplads, bybiler og samkørsel i Svømmehalskvarteret

  • Der reserveres to faste stampladser til delebiler på to forskellige lokaliteter, så der i alt i Svømmehalskvarteret er fem lokaliteter til delebiler med fast stamplads
  • To bilparkeringspladser omdannes til cykelparkering tæt på to faste stampladser
  • Der reserveres pladser til elbiler (herunder elbybiler) på fire lokaliteter med tilsammen 27 reserverede parkeringspladser
  • Der indrettes fire korttidsparkeringspladser på to lokaliteter for at fremme samkørsel

Frederiksberg Kommunes samarbejdspartnere til projektet er LetsGo, SHARE NOW, GreenMobility og FDM’s samkørselsapp Ta’ Med.