Artiklen er sponseret

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til alt. Det kan f.eks. være en udfordring at finde tid og overskud til at rengøre både dit hjem og din bil, da det kan være en tidskrævende proces. 

I denne artikel finder du en masse gode tips til, hvordan du kan holde både din bil og dit hjem skinnende uden at skulle bruge masser af tid hver uge.

Sæt en dag af om ugen til at gøre rent i din bil og dit hjem

For at sikre, at du får gjort rent både i din bil og dit hjem regelmæssigt, er det en god idé at sætte en dag af om ugen til disse opgaver. Det kan for eksempel være om søndagen, hvis det er en dag, hvor du ikke har mange planer alligevel. Ved at have en fast dag, hvor du gør rent, undgår du at opbygge en stor bunke af rengøringstjanser.

Guide til rengøring af bilens indre

Du tilbringer mange timer i din bil hver uge, så det er ikke underligt, at den bliver beskidt og kan begynde at lugte. Heldigvis kan du hurtigt gøre bilens indre rent, hvis du har en støvsuger, nogle gode mikrofiberklude, et mildt rengøringsmiddel og eventuelt duftrens. Du kan finde rengøringsprodukter og autoudstyr til biler som på siden autodoc.dk

Her er nogle tips til rengøringen:

 • Brug en støvsuger til at fjerne støv og skidt fra sæder og måtter
 • Tør overflader som instrumentbrættet, rattet og midterkonsollen af med en fugtig mikrofiberklud og rengøringsmiddel
 • Fjern eventuelle pletter på sæderne med en pletfjerner eller et mildt rengøringsmiddel
 • Afslut rengøringen med at spraye en duftrens i bilen for at efterlade en frisk duft

Guide til rengøring af bilens ydre

Selvfølgelig bliver din bil også beskidt på ydersiden, især i perioder med kraftig regn og sne, da der ofte er meget salt og sand på vejene, som kan sætte sig fast på din bil. For at gøre bilens ydre rent, har du brug for en haveslange, nogle gode svampe, en god bilshampoo og eventuelt en fælgbørste. 

Her er nogle tips til rengøringen:

 • Skyl bilen grundigt med vand fra haveslangen for at fjerne løst skidt
 • Brug en svamp og bilshampoo til at vaske bilen fra top til bund
 • Rens fælgene med en fælgbørste og eventuelt en fælgrens for at fjerne bremsestøv og snavs
 • Skyl bilen grundigt igen for at fjerne sæberester

Fik din bil ridser efter turen i vaskehallen?

Hvis du vælger at tage din bil i en vaskehal i stedet for at vaske den selv, er der en øget risiko for, at din bil får ridser. Dette er selvfølgelig ærgerligt, men heldigvis er der mange måder at fjerne mindre ridser på din bil selv. Du kan finde information om, hvordan du slipper for ridser fra autodoc.dk, hvis du er træt af at fjerne ridser fra din bil.

Du skal dog bruge noget udstyr til dette:

 • En ridsefjerner eller polermiddel til at fjerne ridser fra lakken
 • En polermaskine eller en polerklud til at påføre og polere midlet
 • En klud til at aftørre og polere bilen bagefter

Spar tid på rengøringen af dit hjem med smarte maskiner

I dag er der masser af smarte teknologiske løsninger til rengøring. Du kan for eksempel få en robotstøvsuger og en robotgulvvasker, der sørger for, at dine gulve altid er pæne og rene. Du kan også opstille en luftrenser for at holde luften i dit hjem ren og frisk. Disse smarte maskiner kan hjælpe dig med at spare tid på rengøringen, så du kan bruge din tid på andre ting.

Andre rengøringstips til dit hjem

Udover rengøringen af din bil er der også mange andre ting, der skal gøres rent i dit hjem. Her er nogle tips til rengøringen af dit hjem:

Rum Opgaver
Badeværelse Rengør toilettet, vasken og bruseren mindst en gang om ugen
Køkken Rengør køkkenoverflader, ovn og komfur mindst en gang om ugen
Stue Støvsug og tør støv af på møbler og hylder mindst en gang om ugen
Soveværelse Skift sengetøj og støvsug gulvet mindst en gang om ugen

Ved at følge disse rengøringstips kan du opnå et rent og ryddeligt hjem uden at bruge alt for meget tid på det.

Nu har du fået en masse gode tips til at holde både dit hjem og din bil clean. Så sæt tid af i din kalender til at gøre rent, og brug de rette redskaber og produkter for at opnå de bedste resultater. God fornøjelse.  

Hvis du vælger at tage din bil i en vaskehal i stedet for at vaske den selv, er der en øget risiko for, at din bil får ridser. PR-foto

Sider2022