Den 12. december 2020 er der danmarkspremiere på forestillingen MINE FORÆLDRES TING på Teatret ved Sorte Hest i København med skuespilleren Anja Owe i rollen som Agnes, der skal tømme sine afdøde forældres hus. MINE FORÆLDRES TING er skrevet af den tyske skuespiller og dramatiker Gilla Cremer og har turneret med strålende anmeldelser og fulde huse i Tyskland siden uropførelsen på Hamborg Kammerspiele Theater i 2014.

Pressefoto Teatret ved Sorte Hest

Anja Owe mistede sin far, skuespilleren Baard Owe (1936-2017), for tre år siden. Det var hårdt, og sorgen var stor, og Anja oplevede mange af de ting, som Agnes oplever i MINE FORÆLDRES TING. Derfor er denne forestilling blevet et vigtigt og betydningsfuldt personligt projekt.

I MINE FORÆLDRES TING har Agnes og hendes søstre fordelt arbejdet efter deres fars død. Rydningen af dødsboet er blevet Agnes’ opgave. Enhver, som har prøvet det, ved, at det er en enorm opgave, både praktisk og følelsesmæssigt. Agnes skal beslutte, hvad der skal beholdes, gives bort, smides ud eller sælges. Det er lettere sagt end gjort, fordi hver busk i haven, hver en mursten, hver eneste kvadratmillimeter af strukturtapetet emmer og ånder af 60 års familieliv.

Forældrene er væk, og Agnes er omringet af deres udødelige ting. Tingene vækker erindringer og minder. Men også hemmeligheder og fortrængte historier. Agnes er omgivet af ting, som hun forbinder med sit liv. Et spørgsmål presser sig på: Hvor mange ting har et menneske brug for, og hvor lidt er nok? Sandheden er, at alt, der er til overs fra livet, kan smides ud.

Anja Owe er uddannet skuespiller på Statens Teaterskole 1988 og har siden medvirket i adskillige forestillinger på teatre rundt i landet. Anja har turneret i både Danmark, Norge, Frankrig og Japan. På det seneste har hun medvirket i Holbæk Teaters forestilling “Radikaliseret”, som har været på turné i 2019 og 2020, og som skal videre på turne i 2021. Anja har foruden sit teaterarbejde spillet på radioteatret, film, computerspil og tv. I de senere år har Anja instrueret en del forestillinger, ligesom hun har oversat dramatik til dansk, herunder MINE FORÆLDRES TING.

Thomas Howalt er instruktør, dramatiker og producer og har arbejdet med teater, film og computerspil siden 90erne. Thomas og Anja har dannet par i snart 40 år og har tidligere arbejdet sammen på “Peter Plys” på ABC teatret i 1993 og 1994, “Snehvide & de 2 dværge” og “Kaptajn Bimse i Saltimbocca” som turnerede landet tyndt for nogle år siden, samt “Bloddrømme” og “Bokseren og violinistinden”, som spillede på Teatret ved Sorte Hest henholdsvis i 1990 og 1999.

Køb din billet her. 

Spilleperiode:
12. december 2020 – 19. december 2020 på Teatret ved Sorte Hest
Vesterbrogade 150
1620 København V.

Skuespiller og oversættelse: Anja Owe
Instruktion og produktion: Thomas Howalt
Forlag: Rowohlt Theater Verlag
Musik: Frantz Schubert, Frederic Chopin, Samuel Barber, Bela Bartok og Ludvig van Beethoven.
Varighed: 1 time og 30 minutter