Trods corona-pandemien lancerer Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko nu en landsdækkende ostefestival med coronavenlige arrangementer for osteglade danskere, der i en hel uge fra 7. til 15. november kan gå på opdagelse i ostens verden.

Ostefestival / Foto: Karl Ejnar Jørgensen

De mange små og velsmagende events giver et unikt indblik i de danske ostes smag, konsistens og udvikling – og foregår både online og til små eksklusive events med dansk ost i centrum.

Går du og drømmer om at lære, hvordan du bruger ost i de klassiske vinterretter – eller er du nysgerrig efter at opleve, hvordan en ost egentlig produceres på et dansk mejeri? Så kan du glæde dig til Danmarks nye ostefestival, der byder på arrangementer landet rundt for både store og små osteglade danskere.

Ostebanko med Timm Vladimir og Gastromand
Festivalen bliver i en version tilpasset den nuværende situation og varer en hel uge fra lørdag 7. november til søndag 15. november for at få plads til en masse cremede, skimlede, sprøde og smagfulde events i det store program. De ostede festligheder bliver skudt i gang 7. november med uddeling af Gourmetprisen i Timm Vladimirs Køkken på Amager og ikke mindst Ostebanko, hvor Timm Vladimir og Gastromand udlodder vilde oste-præmier og smager på danske oste i et oplagt osteshow for hele familien. Begge events kan tilgås via livestream på ostogko.dk.

Mejeriforeningen er selvsagt glade for, at festivalen kan lade sig gøre i disse tider: “Vi har tænkt ud af boksen og koncentreret os om at skabe nogle mindre arrangementer over hele landet, så danskerne kan komme ud på nogle corona-sikrede oplevelser, selvom vi står i en vanskelig tid. Det er skønt at kunne sætte pris på de verdensberømte danske oste, som er faste deltagere i mange danske hjem,” fortæller Lars Witt, Senior Marketing Manager i Mejeriforeningen.

Events over hele landet
10. november inviterer topkokken, Anika Madsen, indenfor i sin restaurant Fasangården i Frederiksberg Have. Her kan man som menigmand komme med i køkkenet og lære, hvordan man skaber en vaskeægte vinderret – selvfølgelig med danske oste. Anika Madsen vandt nemlig tidligere i år andenpladsen ved Danmarks bedste osteret 2020.

Derudover vil det være muligt for hele familien at komme på besøg hos en række mejerier forskellige steder i landet for at lære mere om mejeristernes daglige arbejde med de danske oste. Det store osteprogram kan findes på ostogko.dk fra 1. november.

Find hele programmet nu på ostogko.dk.