Borgere og personale bliver skærmet mod vind og vejr, når teststederne flytter indendørs i Region Hovedstaden. Borgere skal let kunne blive testet ifølge regionsrådsformand, og der er 20.000 tests til rådighed om dagen. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Pressefoto: Podning for coronavirus. Foto: Lars Wallin

Corona-teststederne i Ballerup, Hillerød, Københavns Lufthavn og på Bornholm er allerede flyttet indendørs, og de sidste to teststeder i Fælledparken og Friheden følger snart efter. De hvide test-telte, som siden foråret har været åbne for borgere, lukker og teststederne flytter indendørs for at sikre borgere og personale robuste omgivelser, når vejret bliver koldere.

De borgere, der allerede har booket tid et testcenter, som bliver flyttet, vil modtage en besked via e-boks. Flytningen af teststederne medfører ikke øget ventetid, og ifølge Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand, skal det være lettere for borgere at få en tid til test: – Flere og flere borgere i Region Hovedstaden er blevet smittet med Covid-19, og det viser med tydelighed, at pandemien ikke er overstået. Derfor er det vigtigt at blive testet, hvis man har mistanke om at være smittet, siger hun og tilføjer: – De nye fysiske rammer for coronatest betyder, at regionens borgere kan blive testet i læ for vinterens rusk og regn. Samtidig øger vi testkapaciteten, så det bliver endnu lettere, at få tid til test, siger Sophie Hæstorp Andersen.

20.000 test om dagen er klar fra uge 43

Testkapaciteten bliver løbende justeret, og fra mandag den 19. oktober kan Region Hovedstaden teste ca. 20.000 borgere dagligt på de faste teststeder.

Region Hovedstaden har derudover 15 mobile enheder, der kan sættes ind i forbindelse med smitteudbud og køre ud til tæt befolkede områder.

Fakta om flytning af teststeder:

  • Man. 2. nov. 2020 flytter København Covid-19 Teststed fra Fælledparken til Vingelodden 6 i København N.
  • Man. 16. nov. 2020 flytter Teststed Covid-19 Friheden til Værkstedvej 56 i Valby

De nye teststeder liger enten i eksisterende bygninger eller i pavilloner opstillet til formålet. Som borger bliver man guidet til de nye adresser, når man bestiller en testtid på www.coronaprover.dk. Når man har bestilt en tid, får man tilsendt en sms med den korrekte adresse.

Teststederne i Ballerup, Bornholm, Hillerød og Københavns Lufthavn er gjort klar til vinteren. Se adresserne https://bit.ly/3hNZQrp

Mere fakta om testning:

  • Du skal bestille tid på www.coronaprover.dk før test
  • Alle borgere over 2 år kan blive testet i teststederne
  • Det anbefales, du bærer mundbind, når du skal til test
  • Du får svar på prøven på www.sundhed.dk